avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Fonduri europene pentru someri direct de la Bruxelles ?
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Fonduri europene pentru someri direct de la Bruxelles ?

Buna ziua,

Am aflat ieri intr-o emisiune a unui post tv, ca firma la care lucreaza domnul Niels Schnecker consultant financiar, prefera accesarea fondurilor europene direct de la Bruxelles, evitand astfel birocratia romaneasca si ce m-a impresionat mai mult este faptul ca cei de acolo iti spun unde ai gresit in proiect si ce trebuie corectat.

Stie cineva despre acest gen de demers?
Ar fi posibil ca un somer sa aibe aceasta posibilitate sau e valabil numai pentru firme mari ?

Va multumesc pentru timpul dumneavoastra,
Cu respect,
Teodora Nenciu
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Martie 2010
teodora.nenciu, utilizator
in principiu fiecare persoana fizica sau juridica poate aplica ptr fondurile europene.. depinde si de programul in care se increie, depinde si de proiectul pe care il prezinta sid e eligibilitatea acestuia.. depinde de multe conditii.. ce sa va zic? cel mai in masura sa va dea un raspuns e un consultant pe fonduri europene care sa apreceieze in concreto situatia dvs
Multumesc.
Un solicitant aplica pe un program de finantare. Programul este gestionat de un organism numit, de regula, Autoritate de Management (AM). Acest organism este unic pentru fiecare program.

Ca o consecinta logica, se poate aplica la Bruxelles pentru fonduri gestionate de o AM de la Bruxelles. Daca programul este gestionat de o AM din Romania, atunci se aplica in Romania.

Unele proiecte cu o valoare mai mare de 50.000.000 euro ies din aria de competente a anumitor AM din Romania si se depun la Comisia Europeana. Aici discutam de pilda de programul POS-T, unde solicitanti eligibil sunt Compania Nationala de Autostrazi sau Compania Nationala de Cai Ferate (adica, intelegeti, nu e vorba de solicitanti de rand). Daca la acestea se referea domnul amintit, atunci nu face decat sa ne arate o "dedulcire" la banul pubilc si contracte cu dedicatie. In caz ca isi facea cineva iluzii ca pe undeva in lume ar exista vreo autoritate absolut necoruptibila sau neinfluentabila. :-)

Ca dl consultant prefera sa lucreze cu "ai lui" e de inteles, sau ca il enerveaza concurenta consultantilor romani iar e de inteles, chiar daca este si de condamnat.

Nu am vazut emisiunea, dar - sub rezerva ca informatiile sa fie corecte si complete - afirmatia prezentata de dvs. denota o mare gogomanie si rupere de realitate din partea celui care a emis-o.
Ultima modificare: Luni, 8 Martie 2010
Holda Finance, Consultant credite si finantari
Este posibil sa fi inteles eu gresit, stiti cum zic si fac unii jurnalisti, extras din context,
cert este ca mi-am permis sa-i pun aceeasi intrebare pe un mail domnului Niels Schnecker si astept un raspuns, in masura in care imi va raspunde vreodata.

Si mai vreau sa va spun ca impresia mea a fost ca se plangea de consultantii romani din structurile statului, acolo zicea (cred, am rezerve acum pentru ca poate nu am prins toata discutia, poate toata ideea) ca sunt probleme, ca sistemul este greoi si gestionat defectuos, in sensul ca proiectele lancezesc si timpul de raspuns este nepermis de mare.

Multumesc frumos pentru timpul dumneavoastra,
Cu respect,
Teodora Nenciu
Ultima modificare: Luni, 8 Martie 2010
teodora.nenciu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Finantare gana gana exista vreun program care sa finanteze un proiect in valoare de aproximativ 10 mil de euro? (vezi toată discuția)
Infiintare azil de batrani just.rain just.rain buna ziua, m-ar interesa daca este posibila accesarea de fonduri nerambursabile pentru infiintarea unui azil de batrani in mediul rural. mentionez ca momentan ... (vezi toată discuția)
Construire "camine" batrani - din fonduri europene? herminalucia herminalucia in contextul actual,la noi ,ca si peste tot,in lume,casele de batrani sunt o necesitate,arzatoare...vreau sa initiez un plan pentru viitorul apropiat,in ... (vezi toată discuția)