avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Ore de Pregatire Profesionala Continua
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Ore de Pregatire Profesionala Continua

Cate ore trebuie sa urmeze un stagiar si cate ore trebuie sa urmeze un definitiv pana la sfarsitul anului 2010 (pentru a primi acea "licenta")?

va multumesc
De acord, recomandarea CCBE reprezinta o recomandare, atat. Nu se instituite obligativitatea, obligativitatea a fost instituita de catre UNBR.
Sanctiunea de a nu imi putea exercita profesia in conditiile in care nu intrunesc nr. de ore mi se pare excesiv introdusa in conditiile unei recomandari a CCBE.
Sincer, intra in efect si bunul simt deontologic si profesional al avocatului.
Adica, eu care activez in profesie preponderent in civil, sa spunem, nu o sa accept un dosar foarte complicat si complex in penal, de exemplu.
Plus ca numele in materia penal isi va spune cuvantul, clientul nu este prejudiciat in niciun fel, consider.
Sustin faptul ca pregatirea profesionala continua este necesara, ca nu trebuie sa fie obligatorie si ca nu este necesara sanctiunea dea nu putea exercita profesia in cazul neindeplinirii cuantumului de ore.

Subscriu opiniei referitoare la publicatii/lista.
Ipoteza existentei ulterioare a unei ”liste” cu publicatii agreate a fost si ramane doar o foarte improbabila ipoteza.

Nota de fundamentare a ordonantei 159 contine si recomandarea CCBE, exprimarea-mi defectuoasa, mea culpa in redactare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Great opportunity - legal supervisor octavianp octavianp Our company, HPDI, is recruiting a Legal Supervisor for its client, an international management and accounting outsourcing firm, with over 2.500 professionals ... (vezi toată discuția)
Web site for lease: www.romanianpassport.co.il - 1200+ uniqe visitors/mo + #1 google ranking josephe josephe Hello, I am one of the owners of http://www.romanianpassport.co.il . Our site is ranked #1 on Google.com and Google.co.il for the term "Romanian ... (vezi toată discuția)
Decizie cedo inadmisibila. intrebari ContSters240009 ContSters240009 Buna seara, Tocmai am primit decizia CEDO privind cererea depusa de parintii mei, in legatura cu incalcarea art. 6 alin. 1 din Conventie, respectiv durata ... (vezi toată discuția)