La subsolul blocului a fost inlocuita coloana de apa calda. Pe scara sunt si apartamente care au centrala proprie de apartament.
Cum se repartizeaza cheltuielile pe cota parte indiviza ?
Va multumesc
Cheltuielile de curatenie, asa cum le ziceti dv., in principal salariul ingrijitorului intra in aceeasi categorie cu celelalte salarii si indemnizatii si se repartizeaza proportional cu cota-parte indiviza, deci intra si in calculul intretinerii pentru apartamentele nelocuite.
Caldura la comun se repartizeaza conform Ordinului presedintelui ANRSC 343/2010 la blocurile contorizate la nivel de apartament in proportie de 30%(50%) din factura de caldura, proportional cu cota-parte indiviza tuturor apartamentelor, indiferent daca sunt conectate sau nu la reteaua centralizata de caldura (deci si cei cu CT).
Daca blocul nu este contorizat atunci modul cum se repartizeaza aceasta caldura la comun se decide in comitetul executiv.
Va multumesc mult pentru promptitudinea raspunsului. Va mai deranjez cu o intrebare: consumul de curent electric determinat de iluminatul pe suprafata indiviza (paliere, intrarea in bloc, spalatorie, uscatorie, lift), va fi platit si de proprietarii care nu locuiesc in bloc ( adica au la numar de persoane prezente in apartament trecuta cifra zero) ? Ce lege reglementeaza acest aspect ? Intreb acest lucru pentru ca in blocul in care locuiesc, sunt 43 de apartamente din care 9 sunt trecute cu persoane prezente = zero, adica aproape 25% din apartamente nu platesc curentul electric si femeia de serviciu si taxele aferente salariului femeii de serviciu si apa consumata pentru curatenie si detergenti, mopuri galeti etc. Multumesc.
Cheltuielile care se impart pe numar de persoane sunt: electricitatea, gazele si salubritatea. HG 1588/2007 reglementeaza repartizarea tuturor cheltuielilor dintr-un condominiu.
Textul il gasiti in primul topic din sectiunea noastra Documentatie specifica asociatiilor de proprietari.
Este parerea ta.Eu am montat CT pentru confort.Vecinii nu vor sa dea drumul la caldura decat cand ajung pe la doctor.Asa ca eu le incalzesc peretii nu ei mie .Este o tampenie modul in care ganditi.Vreau sa am confort cand vreau si sa plataesc cat consum.Daca nu am bani nu consum.In ce priveste repartizarea salariilor pe cota indiviza, alta idiotenie.Ce-mi face mie presedintele sau contabila la 4 camere fata de cei cu doua camere.Pana si femeia de serviciu are la scara toate suprafetele identice si nu are curte de maturat.Asa ca "legea :asta este facuta dupa ureche , cred de unul care sta la vila sau este rupt de realitate.Vede un singur caz. Pana si fondul de reparatie este incorect.( si la 4 cam si la 2 folosim tot aceeasi teava ptr apa si canalizare . poate singura diferenta este terasa. Dar la momentul reparatiei tevii eu am cotizat mai mult pentru acelasi lucru. Ia fa tu un calcul cal care iti dai cu parerea cum este corect.Chiar m-a revoltat mesajul tau chiar daca a fost scris cu mult timp inainte.
este timpul sa va treziti si sa vedeti toate situatiile din toate perspectivele.
@victor2005
De parca toate legile din tara asta ar fi perfecte si doar asta a iesit mai stramba. Sunt anumite aspecte din lege care sunt ciudate, unii au incercat chiar sa le indrepte, dar in zadar. Una peste alta, dreapta, stramba... legea se respecta.
Sincer, dincolo de patimi sau subiectivism, cred ca ar fi mai intelept sa nu ne mai inflamam atunci cand raspundem unui alt user, ci sa ne exprimam punctele de vedere astfel incat sa evitam conflictele.