avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... caut avocat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

caut avocat

caut avocat specializat in drept penal-fraude pe internet-drept international pentru reprezentare la o audiere la parchet.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:55, 8 Martie 2010
Totusi doresc un avocat specializat, ca sa nu devin invinuit din mator, e un caz mai special si s-ar putea ca procurorul sa abuzeze de proceduri...
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Daca ati primit citati si scrie martor nu aveti dreptul la avocat.
Veti merge fara avocat.Nu va mananca nimeni daca sunteti martor.

avocat Claudiu Lascoschi

Eronat.
Si martorii pot fi asistati de avocat.
Codul de procedura penala nu are nicio prevedere prin care sa interzica acest lucru.
Martorii nu pot fi asistati de avocat.
Am o colega foarte descurcareata care s-a convins in instanta de acest lucru...

Sigur ca daca avocatul stie cum sa puna problema, si in conctextul in care exista riscul ca martorul sa devina invinuit din martor, atunci situatia poate fi diferita intrucat se intra in sfera dreptului la aparare.
Am banuit Lwww, ca va ganditi la acest lucru.
Varianta cazuala in contextul prezentat de Lawww creaza o anumita posibilitate care sa confere protectie persoanei sub aspectul dreptului la aparare.

Stimate Lawww, in cazul dvs., avand in vedere circumstante posibile sunt de parere ca puteti plati un avocat care sa se gandeasca cum sa procedeze.
Insa nu este chiar indicat ca avocatul sa dea buzna in biroul procurorului si sa tina sus si tare ca vrea sa asiste si sa apere drepturile si interesele...martorului...
Nu da bine...
Incercati sa consultati un avocat mai inainte de a decide cum sa procedati intrucat trebuie bine gandita treaba mai ales ca nu vreti sa...aveti dreptul la avocat ( adica sa ajungeti invinuit).
Situatia trebuie rezolvata cu tact...mai ales ca procurorii de la DICOT sunt sensibili...

avocat Claudiu Lascoschi
Consultarea unui avocat era oricum anterioara prezentarii la sediul DIICOT, iar in functie de sfaturile primite actionam in consecinta, prezentandu-ma singur sau insotit la procuror.
Nu stiu insa cat de legal este sa trimita la adresele parintilor mei zilnic 2-4 oameni in civil care sa ma caute, desi eu nu mai locuiesc impreuna cu ei si avand doar calitatea de simplu martor, cum au fost instiintati. Adresa mea de domiciliu din buletin este de acum 5 ani de cand am facut primele declaratii in aceasta speta, iar de atunci nu am fost cautat.
Nu am primit nicio citatie oficiala si nici nu au adresa mea actuala, organizeaza doar alor mei pande/vizite prin scara blocului sau parcare si deranjandu-i repetat cu intrebari despre datele mele de contact si amenintarea ca vor veni cu toti colegii lor sa ii intrebe daca nu primesc raspuns pe moment.
Cat de legala este abordarea asta?
Avocatul pe care il veti consulta va trebui sa va raspunda la aceasta intrebare.

Si daca nu ar fi chiar legala aceasta abordare ce veti face?
Veti chema statul in judecata?
Daca se tot informeaza probabil ca va suspecteaza de ceva...

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martor suspect.dreptul avocatului martorului de a depune cereri in faza de urmarire penala CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ce parere aveti,avocatul martorului suspect are dreptul de a-si apara clientul care are calitatea de martor dar este suspectat in mod evident ca a comis ... (vezi toată discuția)
Citatie diicot mt1 mt1 Buna ziua! Am fost prins acum vreo 3 luni de zile de cei de la anti drog cand cumparam droguri de mari risc. Am fost la sectie in acea seara, ne-am dat ... (vezi toată discuția)
Citatie diicot Alexandrumolnar Alexandrumolnar Buna, am primit o citatie de la DIICOT in care sunt chemat ca martor pentru un dosar, nu inteleg exact de pe citatie dar trebuie sa ma prezint cu avocat? Si ... (vezi toată discuția)