avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Informatii despre chiriasi
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Informatii despre chiriasi

Servus. Sunt student in Cluj-Napoca si stau in chirie. De cand m-am mutat in apartamentul in care stau momentan am avut probleme cu vecinul care sta cu un etaj mai jos (el fiind si vicepresedinte de bloc, daca mai conteaza asta :)). De la inceput (inca de a 3 zi dupa ce m-am mutat) a venit si ne-a facut scandal precum ca facem galagie...cu toate ca nu facusem absolut nimic. Acesta este al 3-lea an in care stau aici si de o vreme incoace lucrurile s-au inrautatit. Vecinul ne face tot timpul scandal ca facem galagie, ne ameninta ca aduce politia, ca o sa aduca martori sa vada ca facem galagie, iar in plus suna la proprietar si ii spune tot felul de lucruri neadevarate despre noi. Rabdarea mea si a colegilor de apartament a cam luat sfarsit in urma cu 2 seri cand vecinul respectiv a venit la 12.30 noaptea si a tipat la noi ca de ce facem galagie, de ce deschidem usile, de ce facem dus la ora 12 noapte etc. Noi riscam sa fim dati afara de proprietar din cauza acestui personaj. Acum nici nu mai avem curajul sa vorbim cu proprietarul despre aceste lucruri deoarece nu ne mai crede. Va rog frumos sa imi spuneti daca ceea ce face vecinul se poate numi hartuire, daca exista solutii pentru ceea ce face el si daca chiriasul in general este protejat fata de proprietar. De exemplu la mine in contract scrie: "contractul poate fi intrerupt la cererea uneia din parti". Se poate intrerupe contractul fara motiv??? Fara ca chiriasul sa aiba ceva de spus??? VA ROG MULT SA MA AJUTATI .
Numai bine.
Cel mai recent răspuns: maiam , utilizator 21:50, 22 Februarie 2007
Problema e ceva mai complicata. In primul rand, una din cauzele ce nu pot fi inlaturate este izolatia fonica. Urmeaza diferenta de preocupari intre tine si vecinul tau, acesta fiind mai in varsta, motiv pentru care iubeste linistea si culcatul devreme. Daca mai pui si muzica, deja e prea mult, vecinului placandu-i romantzele sau manelele. Apoi, sa nu uitam si de orgoliul sau de vice, al carui cuvant are "greutate" si trebuie ascultat. El poate interveni la administrator si la presedinte pentru ca acestia sa ia masuri pentru evacuarea chiriasilor zgomotosi. Voi sunteti tineri, va zbenguiti, umblati prin casa pana pe la 2-3 noaptea si vi se pare firesc sa va comportati asa. Firescul vostru nu se potriveste cu firescul vice-lui si nici cu al celorlalti locatari. Ati intrat pe un teritoriu strain si trebuie sa va acomodati la obiceiul locului. Nu veti gasi un text de lege care sa acopere ce faceti voi.
Problema e ca noi nu facem galagie si incercam sa fim cat mai linistiti. In 2 ani si jumatate de cand stam aici nu a dat nici o petrecere si nu am avut probleme cu ceilalti vecini. Ori el se leaga de fiecare data de noi din nimic si cel putin mie asta mi se pare hartuire. Am vorbit cu o prietena avocat si mi-a spus ca imi face o notificare catre dumenalui poate se mai linisteste :)...
Da se poate numi si haruire:(
Dar daca mai suna la usa la ora 24, poti:
1.Il tragi in casa si-i explici cum sta treaba
2. Suni la politie si o sesizezi de deranjarea ordinii si linistii publice, pt. ca tu dormeai la ora aceea:">
B-) Cand se mai intampla sa vina la usa ta sa afirme ca faci galagie iar situatia este contrara, pui pana pe telefon urgent, si suni la politie.Soliciti totodata sa se prezinte la fata locului politistul de proximitate sau un echipaj care sa intocmeasca proces verbal de constatare, la fata locului din care sa rezulte ca la ora sosirii echipajului de politie nu era galagie ci dimpotriva, liniste.Pe procesul verbal sa fie consemnate si declaratiile unor martori care sa confirme acestea.Apoi politia poate face si proces verbal ca te-a deranjat la usa la ora aia, nejustificat.Daca nu te lasa in pace procedezi la fel.A treia oara il dai in judecata si folosesti procesele verbale ca proba in instanta.
Buna!
Eu am alta problema. Sunt studenta in Cluj si am o vecina ingrozitoare(batrana, desigur). Sta deasupra mea. Se trezeste in fiacare dimineata la ora 6, vorbeste cu cei cu care sta atat de tare incat se intelege tot. Apoi cineva pleaca din casa pe la vreo 7 fara ceva si pt 10 minute e liniste....pana la 7 cand incep stirile pro tv si isi da televizorul la maximum(aude bine, sunt sigura de treaba asta) si pe la vreo 8, dupa ce se termina stirile il da mai incet. M-am saturat de situatia asta si am rugat-o frumos o data sa-si dea televizorul mai incet...fara rezultat....dupa vreo 2 saptamani, vazand ca nici nu-i pasa, azi am fost din nou la dansa. Am rugat-o din nou foarte frumos sa-si dea tv'ul mai incet si mi-a zis ca-i ora 7 deja si sa ma duc jos in casa scarii sa vad ca programul de liniste e intre 22 si 6 dimineata. Mi-a zis ca la ora aia nu se doarme, ca se munceste, la care i-am replicat ca cine poate sa doarma ar dormi dar nu poate de tv-ul ei si mi-a trantit usa in nas. Ce pot face in situatia asta? Stiu ca legal orele de liniste publica sunt intre 22 si 8 dimineata, dar daca asociatia a hotarat sa fie ora 6 ce sa poate face? Va rog sa-mi dati un raspuns pt ca deja sunt cu nervii intinsi la maximum. E culmea....eu, studenta, ar trebui sa fac galagie si ea sa se planga, nu invers, dar sunt o persoana cu bun simt si niciodata nu mi-am deranjat vecinii. De stat de vorba cu ea nu se poate, deci asta e exclus...astept alte pareri.
Multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Vecin absurd alopici2005 alopici2005 am un apartament in bucuresti intr-un bloc cu 4 etaje . locuiesc la etajul al 2 -lea iar vecinul de sub mine este total absurd si se cearta cu aproape toti ... (vezi toată discuția)
Vecini galagiosi noaptea veronik veronik Buna ziua, Locuiesc cu chirie intr-un bloc din sect 5, cartier Rahova. In apartamentul de sub cel unde locuiesc eu, stau tot cu chirie 2 baieti, studenti ... (vezi toată discuția)
Chiriași gălăgioși adriana7373 adriana7373 Buna ziua, Locuim intr-un bloc nou, cu așa-zișii pereți de carton, apartament in proprietate personală. Sub noi locuiește o chiriașă care nu prea ... (vezi toată discuția)