avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pot sa-mi vad copilul,fara a fi obligat sa "inghit ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pot sa-mi vad copilul,fara a fi obligat sa "inghit "prezenta fostei mele sotii?

Buna ziua si multumesc tuturor celor care mi-au raspuns!!As dori sa stiu daca imi pot lua copilul pentru a ma bucura singur de cateva clipe cu el?daca rasp d-voastra este afirmativ,va rog sa ma sfatuiti ce trebuie sa fac!? precizez ca in urma unei despartiri, minorul,in varsta de 3 ani si 5luni,a fost incredintat mamei,platesc pensie alimentara de 150lei lunar si ii trimit ori de cate ori este nevoie si pot,cele necesare copilului meu(medicamente,haine,jucarii,,etc );momentan lucrez in Italia.Multumesc anticipat!
Copilul este ca o oglinda care te ameteste putin,tocmai de asta cred,ca nu degeaba au fost alese femeile,pentru a da nastere pruncilor.Nu cred ca fostul d-voastra sot l-a muscat de degetel cu rea intentie,ci cred,ca nu a stiut cum sa procedeze mai bine sa obtina un gest de rasp,un zambet pe chipul copilului,sau pur si simplu a vrut sa se faca util;iar in ceea ce priveste"uitare",doar dansul ne poate spune motivele.Banuiesc ca s-a facut dreptate,denuntandu-l pentru comportamentul injust fata de d-voastra,insa cum pretindeti sa contribuie la cresterea,educarea si dezv. copilului,cerandu-i pensie alimentara,mi s-ar parea corect sa ii acordati si dreptul de a-si vedea neconditionat copilul.Altfel l-ati creste singura,fara nicio pretentie,nu??
vis-a-vis de problema dumneavostra si de raspunsul doamnei Teodora as dori sa intervin cu permisiunea voastra bineinteles : si eu m-am casatorit din dragoste, am stat in garsoniera parintiilor ei, am investit acolo, am fost la tara la ei, am muncit foarte mult, incepusem sa construiesc si o casa, am luat si o masina in leasing pe numele ei pe care tot eu am achitat-o dar cand am ramas fara servici si fara bani ea mi-a spus ca isi ia fetita noastra de 2 ani si se muta la mama ei fiindca o sa murim de foame. eu am plecat in Spania la parintii ei ea a introdus divortul, in decembrie 2009 s-a pronuntat, fetita a ramas la ea in crestere si educatie, eu achit 150 lei pensie alimentara, nu ma introdus actiunea de partaj fiindca am decis sa-i las ei totul si cu toate astea cand sun de aici din Spania sa vad ce mai face fiica mea mama ei incepe sa ma acuze de abandon de familie si sa se vaite ca nu mai are bani sa-i dea copilului sa manance. ii trimit mereu de aici bani. haine, colete pt copilul meu dar tot nu e de ajuns. cu toate astea eu vorbesc frumos cu ea, cand ma duc in tara ma port frumos cu ea. de ce? fiindca Teodora are dreptate. ea este mama copilului meu si pe langa faptul ca o respect pt asta de dragul fetitei mele trebuie sa ma port frumos pt ca fetita mea sa fie fericita atunci cand e cu tatal ei. dar da-mi voie sa-ti dau un sfat prietenesc: poarta-te si vorbeste-i frumos indiferent cum ti-ar vorbi ea si ai sa vezi ce bine o sa te simti si ce fericit vei mai tarziu. A GRESI ESTE OMENESTE A IERTA ESTE DIVIN
imi cer scuze am vrut sa spun mai devreme ca am plecat in Spania la parintii MEI.
Un program de vizita poate arata asa
-petrecerea a doua weekenduri pe saptamana cu minorul, in tara si in Spania si a un program de agrement , insa fara prezenta mamei .
-petrecerea timpului cu minorul in orice zi din an , ori de cate ori voi considera de cuviinta, intr-un intervat de timp rezonabil , in raport cu varsta copilului.
-petrecerea vacantelor in tara si in Italia , la domiciliul meu , sau in alte locatii .Specific ca ma refer la vacantele de Pasti si la cea de vara, insa , avand in vedere necesitatea de a fi impreuna si cu mama , numai jumatate din durata acestora.

Ultima modificare: Vineri, 12 Martie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Multumesc mult pentru raspunsul complex,doamnei avocat,Stoica!!

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere neachitata. drepturi fara obligatii? danuta2010 danuta2010 Buna ziua, Fostul sot a ramas restant cu 4 luni in plata pensiei alimentare. Am incercat sa il sun dar nu mai imi raspunde la telefon, insa cand vine ... (vezi toată discuția)
Nelamurire in privinta unui divort marybon marybon Buna ziua Sunt noua pe acest forum si am intrat pentru ca am o mare nelamurire in privinta unui divort si anume a prietenului meu D-nul de care vorbesc a ... (vezi toată discuția)
Ce poate obtine? criss_nst criss_nst buna ziua!va rog mult daca ma puteti lamuri intr-o problema! am divortat in 2008 dupa o casatorie de fix 1 an,din mariaj a rezultat 1 copil (fetita) acum in ... (vezi toată discuția)