avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... inscriere la masa credala la o debitoare cu sediul in ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

inscriere la masa credala la o debitoare cu sediul in Ungaria

suntem un s.r.l. care am executat lucrari de canalizare cu statie de epurare in baza unui contract de prestari servicii incheiat cu antreprenorul general al contractului administrativ de achizitii publice, iar antreprenorul general a intrat in insolventa in Ungaria, pt. ca acolo are sediul; nu ni s-a comunicat notificare pt. inscrierea la masa credala si chiar daca debitoarea avea sucursala in Romania, jud. Harghita, nu este trecuta in BPI. Am trimis lichidatorului din Ungaria cererea de a ne inscrie la masa credala, dar ne-a comunicat telefonic ca nu ne accepta. Sa ne adresam tribunalului Budapesta cu cererea noastra de a ne inscrie la masa credala? Cum sa procedam mai departe???E vorba de o suma destul de mare pt. care s-a emis o factura care n-a fost acceptata. VA ROG DIN SUFLET SA-MI DATI RASPUNSURI .....MII DE MULTUMIRI ANTICIPATE.......
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 19:35, 10 Martie 2010
In nici intr-un caz nu este de asteptat, trecerea timpului e doar in defavoarea Dvs.
Legislatia insolventei se poate aplica diferit in Ungaria fata de Romania, deci neaparat trebuie sa va consultati cu un reprezentant legal din Ungaria, avocat, care are experienta in cazuri cu datorii intre persoane juridice, neaparat trebuie sa apara la dosarul lor din Ungaria, din instanta, de insolventa si o hartie din care sa rezulte ca are datorie fata de Dvs.
Ce inseamna ca factura nu a fost acceptata? Lucrarile s-au efectuat in baza unui deviz de lucru? contract de antreprenoriat? A fost facut proces verbal de predare primire de la Dvs. ca si executant si firma maghiara ca si antreprenor, adica solicitant al acestor lucarari? Daca da, atunci acest lucru demonstreaza ca lucrarile sau efectuat, antreprenorul a preluat lucrarile, a fost de acord cu ele, nu inteleg de ce nu s-a acceptat factura.
In orice caz trebuie neaparat sa va consultati cu un avocat in Ungaria. Unul bun. In cazul de fata trebuie sa va supuneti legislatiei maghiare si nu stiu ce prevede aceasta, probabil coroborat cu dreptul international.
Mult succes!
Ultima modificare: Miercuri, 10 Martie 2010
Manuela Bernat, Consilier juridic
Aveti un contract cu o societate din Ungaria
Societatea a intrat in insolventa - ca urmare se supune legiii insolventei din Ungaria
Va trebui sa luati legatura cu un avocat din ungaria pentru inscrierea la masa credala si reprezentare .
Prin similitudine cu legea ramanesca cererea de admitere a creantei trebuie sa o depuneti la dosarul Tribunalului din Budapesta !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala- fara actiune in dreptul comun Minodora Sorian Minodora Sorian Am inaintat o ordonanta presedintiala in baza art.581 Cod civil raportat la OUG 34/2006 privind achizitiile publice. Am solicitat suspendarea unui contract de ... (vezi toată discuția)
Recuperare lucrari efectuate numaiu numaiu Detin o firma de confectii metalice care a executat si montat o structura in subantrepriza pentru un antreprenor general. Pentru lucrarile efectuate am emis ... (vezi toată discuția)
Lichidatorul nu m-a informat stanceni stanceni buna ziua in urma cu 3 luni de zile am aflat despre numirea unui lichidator al uneia din societatile debitoare si luand legatura cu acesta mi s.a solicitat ... (vezi toată discuția)