avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce este de facut?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce este de facut?

Domnilor avocati,numele meu este Ileana si am urmatoarea problema;
parintii mei au avut 3 copii (eu si 2 baieti)dupa ce mama a decedat la succesiune eu si un frate am renuntat la dreptul nostru in favoarea fratelui mai mic care a ramas in curte cu tata.Dupa ce a decedat si tata nu ne-a mai chemat la succesiune si a facut ce a crezut impreuna cu un notar care i-a eliberat CM
Cind l-am intrebat a spus ca nu a mai fost nevoie de noi pt ca a avut testament de la tata (noi n-am stiut nimic)in care scrie ca lasa toate bunurile mobile si imobile lui
La cladiri nu as fi avut pretentie dar pamintul il avem pe acelas titlu(al lui tata) si sint 5 ha de teren; din care 1ha ii ramasese lui tata dupa ce a dat la copii zestre
1.e corect sa faca succesiunea fara noi?
2.ce ne-a mai ramas de facut?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 17:22, 10 Martie 2010
Daca dovediti ca ati acceptat succesiunea dupa tata, solicitati anularea certificatului de mostenitor.

Notarul trebuia sa citeze si mostenitorii rezervatari. Poate ca fratele a declarat ca nu exista alti mostenitori care sa poata invoca rezerva. Cine stie?

Adresati-va instantei. Inainte de aceasta solicitati notarului informatiile privind dosarul succesoral, pentru a sti de ce nu ati fost citati la dezbaterea succesiunii. Poate ca nu doriti ca fratele dumneavoastra sa fie acuzat de fals in declaratii.

1. Nu, nu este corect.
2. Solicitati in instanta anularea certificatului de mostenitor.
Puteti solicita reductiunea liberalitatilor excesive, pt ca va incalca rezerva succesorala.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament ionutyahoocoom ionutyahoocoom buna dimineata ...tatal meu inainte sa decedeze a lasat testament fratelui meu pe casa parinteasca si mai multe terenuri arabile fratele meu dezbate ... (vezi toată discuția)
Succesiune suspendata,mostenitor rezervatar decedat dupa suspendare ContSters365386 ContSters365386 In urma decesului mamei,fiica \"R\"a solicitat suspendarea succesiunii,in calitate de mostenitor rezervatar,deoarece mama ei lasase toate bunurile ,prin ... (vezi toată discuția)
Mostenire florixyz florixyz Buna ziua, Domnilor si doamnelor avocati. Sunt casatorita de 45 de ani si am primit zestre de la parinti 1ha pamant pe care l-am muncit si pana in C.A.P. si ... (vezi toată discuția)