avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Onorariul avocatului il platesc cand am sentinta ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Onorariul avocatului il platesc cand am sentinta definitiva si irevocabila?

se ia o hotarare judecatoreasca {partaj}hotararea este in favoarea mea {reclamant},paratul face apel............avocatul trebuie sa il platesc la sfarsit cand devine hotararea definitiva si irevocabila{atunci se considera procesul incheiat?} in favoarea mea sau la fiecare pas facut de parat: apel, recurs?

multumesc:">
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 12:24, 12 Martie 2010
Fiecare etapa/stadiu procesual se negociaza aparte pentru reprezentare si aparare interese
Dovada concludenta maniera de comportare a aparatorului dvs, in timpul primului stadiu procesual,si diferenta fata de al doilea stadiu procesual
Indiferent ce doriti sa aratati,prima etapa este la incheierea procesului respecti.De altfel pentru aceasta urma sa si platiti onorariu.
Daca citeati angajamentul era clar acest lucru,urmeaza alt angajament pentru calea de atac,dar si alt onorariu.
Nu cred ca este atat de greu.
Da, nu sunteti singurul caruia i se intampla astfel de lucruri. Personal, pentru a preveni o astfel de situatie neplacuta informez clientul ca onorariul platit este numai pentru prima instanta . Daca se va face apel , de noi sau de cealata parte, onorariul se va discuta atunci inainte de a introduce apelul sau a face intampinarea la motivele de apel.
Sigur, avocata dvs. a avut prea mult bun simt si nu a avut curajul sa va spuna verde in fata ca pentru etapa procesuala urmatoare mai trebuie sa-i dati o alta suma de bani. Asta a determinat aparitia acestei neintelegeri datorita lipsei de comunicare.
De acum sigur ca ati inteles...ca orice se plateste..., nimic nu este gratuit.
Trebuie sa inteleaga toata lumea ca avocatii traiesc din onorariile incasate , nimeni nu-i plateste, nu sunt angajati si nu au alte venituri decat din onorariile clientilor.
da acum am inteles. sunt vinovata eu am fost cu capul in nori cred ca atentia mea este indreptata catre bebele meu de 6 luni. am sa vb cu av . eu am crezut in mintea mea creata ca proces inseamna pana se incheie definitiv. multumesc din suflet ptr explicatii.
radusava a scris:

Da, nu sunteti singurul caruia i se intampla astfel de lucruri. Personal, pentru a preveni o astfel de situatie neplacuta informez clientul ca onorariul platit este numai pentru prima instanta . Daca se va face apel , de noi sau de cealata parte, onorariul se va discuta atunci inainte de a introduce apelul sau a face intampinarea la motivele de apel.
Sigur, avocata dvs. a avut prea mult bun simt

e f bine ca procedati asa, cred ca e corect sa-l informezi pe om ca-l costa separat fiecare etapa, sa stie omul ce-l asteapta. de multe ori se intelege gresit. pt omul care nu a trecut printr-o sala de tribunal, a termina un proces e cand e terminat cu o hot definitiva fie castigat sau nu..
mai sunt si oameni mai in varsta pe care nu-i ajuta nimeni, poate nu toti citesc contractele..
de ce sa existe probleme mai tarziu, omul sa se simta inselat, iar avocatul neplatit pt munca sa?
cred ca nu e vb de bun simt aici, ci doar de lipsa de comunicare
seara buna!

Alte discuții în legătură

Partaj mocutzy27 mocutzy27 o sa descriu mai pe larg situatia poate nu inteleg eu.... partaj - eu reclamant angajez aparator semnez un contract pe care recunosc nu l am citit dupa cum am ... (vezi toată discuția)
Probleme avocat provincie bambi.2010 bambi.2010 buna ziua, am un proces de expropriere care trebuia sa se termine anul trecut, motiv pt care av a solicitat plata integrala a onorariului pentru a depunde ... (vezi toată discuția)
Taxa avocat Rodka Rodka Avocatul imi cere sa-i platesc o noua taxa de rerezentare pt acelasi proces care a fost trimis de la tribunal spre rejudecare.la judecatorie. Am platit doua ... (vezi toată discuția)