avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... retinerea permisului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

retinerea permisului

mi-a fost retinut permiul pentru ca am depasit o dacie care care mergea cu 20km/ora in dreptul unei linii continue cu lungimea de vreo 3km in zona si cu vizibilitate pe toata lungimea #-o mai rau ma inerveaza faptul ca eram in afara localiati si pe MILITIAN la durut in cot cand posesorul daciei a confirmat verbal viteza lumini cu care se deplasa 20km/h Cine ma poate ajuta cu o lege care imi permite sa efectuez depasirea pe linie continua in situatia data:((
Cel mai recent răspuns: tiberiu01 , utilizator 17:12, 14 Aprilie 2010
Daca veti studia cu atentie legislatia referitoare la circulatia rutiera veti observa, probabil, ca nu exista prevederi care sa va dea dreptul sa efectuati depasiri pe linia continua.
Nu va "inervati" insa deoarece exista alte modalitati de a combate acel proces verbal de constatarea a contraventiei.
Depuneti o plangere contraventionala (gasiti model pe net) in care solicitati intimatului (SPR din cadrul IPJ X) sa va comunice toate probele care stau la baza intocmirii procesului verbal si a aplicarii sanctiunilor.
Solicitati sa va fie recunoscute toate garantiile specifice in materie penala, inclusiv prezumtia de nevinovatie.
Curtea Europeană a Drepturilor Omului a statuat în jurisprudenţa sa că şi faptele contravenţionale privind regimul circulaţiei rutiere intră în sfera acuzaţiilor în materie penală, la care se referă primul paragraf al art. 6 din Convenţie, întrucât norma juridică sancţionatoare are caracter general, iar sancţiunile urmăresc un scop represiv şi preventiv.
Asta ar putea insemna ca daca nu ati fost filmat/inregistrat in momentul in care ati efectuat acea depasire (explicabila pana la urma) ati putea evita sanctiunile din respectivul proces verbal.

Si inca ceva!
Politistii din anumite localitati, atunci cand se plictisesc sau nu au rezultate, obisnuiesc sa "planteze" un prieten cu o Dacie veche pe un drum cu linie continua, tocmai pentru a forta participantii la trafic sa efectueze depasiri neregulamentare. O parte dintre acesti soferi nu primesc amenzi pentru ca stiu sa "negocieze"... Dupa mai multe ore de panda, politistii se retrag in bodega satului (impreuna cu posesorul Daciei) si se lauda tuturor ca "au fost la pescuit"...
Traim in Romania!
Ultima modificare: Miercuri, 10 Martie 2010
ContSters84518, utilizator
Nu exista prevedere legala care sa va permita sa depasiti pe linia continua un autoturism care se deplaseaza cu viteza cuprinsa in limitele legale
Buna ziua ,am si eu o intrebare, daca mi-a fost luat permisul pentru neacordare de prioritate intr-o intersectie semaforizata. Vroiam sa fac la stanga si cand s-a facut verde am plecat mai repede si am trecut prin fata celpr care veneau din sens opus dar fara sa ii deranjez(caci ei nici nu plecasera de pe loc). Mai are rost sa mai fac contestatie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare proces-verbal amenda depasire Mihai12345A Mihai12345A Am primit o amenda pentru efectuarea unei depasiri neregulamentare a unui vehicul prin incalcarea marcajului de linie continua. Manevra nu a fost efectuata pe ... (vezi toată discuția)
Nesemnare proces verbal, lipsa martor DanLiciu DanLiciu Buna seara, Ieri am avut neplacerea de a fi prins depasind pe linia continua, motiv pentru care mi-a fost suspendat permisul de conducere pe 30 de zile. ... (vezi toată discuția)
Contestatie depasire neregulamentara. Gabriel9517 Gabriel9517 Ieri mi-a fost suspendat permisul pentru depasire neregulamentara. Intrasem in depasirea unui camion iar in fata lui era un logan alb cu numere de MAI. Am ... (vezi toată discuția)