avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Violare de domiciliu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Violare de domiciliu

Buna ziua.
Am si eu o intrebare: in cazul unei livezi care este inconjurat,este in proprietatea mea , patrunde cineva fara consintamantul meu - aceasta livada nu este ocrotita juridic prin continutul infractiunii de violare de domiciliu?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ION GHINEA , Consilier juridic 14:32, 12 Martie 2010
Da, este vorba de o livada de langa casa de locuit (in vecinate) este un teren intravilan, este inconjurat si este in posesia mea. Eu consider ca sunt intrunite prevederile C.P. art.192 alin 1. si solutia data de Prim -procuror este incorecta.
Faceti plangere in fata judecatorului impotriva rezolutiilor sau ordonantelor procurorului de netrimitere in judecata potrivit art. 278 indice 1 Cod Procedura Penala.

Referitor la infractiunea de violare de domiciuliu, prin loc imprejmuit se intelege locul separat printr-o ingraditura de locurile invecinate care intregeste folosinta locuintei, cum ar fi, de explu, curte, o gradina etc., astfel incat sa rezulte vointa titularului ca nimeni sa nu patrunda in acel loc fara vointa sa. In cazul in care, chiar daca locul este separat printr-o ingraditura, nu constituie loc imprejmuit in intelesul textului prevazut de art. 192 Cp, daca viata privata nu este legata de acel loc in niciun fel.
Consider ca fapta consta in infractiunea de tulburare de posesie deoarece se ocupa in intregime sau in parte, fara drept, un imobil aflat in posesia altuia, fara consimtamantu acestuia sau fara aprobare prealabila primita in conditiile legii, ori se refuza a elibera imobilul astfel ocupat.
Ultima modificare: Joi, 11 Martie 2010
ContSters119945, utilizator
:hm: Tulburare de posesie daca a fost ocupat, nu ca trecut fluierand pe acolo.
In situatia descrisa initial se afirma ca respectiva persoana a patruns pe terenul aferent respectivei livezi, nu se afirma si daca a ramas o perioada de timp pe acel teren, ori doar a trecut fluierand cum spuneti dvs. :) In opinia mea, nu sunt destule date care sa descrie atitudinea faptasului. #-o
:( In vecinatatea livezii mai exista o livada care este inconjurat cu gard dar nu are intrare (poarta). Chiar daca in vecinatatea livezii trece drumul principal si ar avea posibilitate sa faca intrare (poarta).
Terenul meu are intrare si de pe acest teren se poate trece si pe terenul vecinului. El in loc sa faca intrare pe terenul lui din drumul principal trece prin terenul meu fara acceptul meu.

Alte discuții în legătură

Proprietar intra in apartamentul lui, fara permisul chiriasului mihai987 mihai987 Am o intrebare, daca un proprietar intra in apartamentul lui, fara permisul chiriasului, si schimba ceile la usa ca sa nu mai poata intra chiriasul, ce spune ... (vezi toată discuția)
Incalcarea domeniului privat bloomkira bloomkira buna ziua! Locuiesc in casa mamei mele pt ca aceasta nu este in tara si acolo am si domiciliul,problema este ca in timp ce eu eram la un examen o persoana a ... (vezi toată discuția)
Dreptul la proprietate dumitrud dumitrud Un teren cu cadastru si intabulare nu poate fi folosit deorece este ocupat cu solari de 3 vecini. Doi vor sa cumpere parcelele de teren ocupate de ei, cel de ... (vezi toată discuția)