avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Noul Cod Fiscal
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Noul Cod Fiscal

As dori sa cer o parere despre cum poate fi interpretat noul Cod Fiscal, respectiv articolul referitor la inmatricularea masinilor:

[ link extern ]

"Art. 214-3. - Sunt scutite de plata taxelor speciale autoturismele, atunci când sunt:
a) încadrate în categoria vehiculelor istorice, definite conform prevederilor legale în vigoare;
b) provenite din donaţii sau finanţate direct din împrumuturi nerambursabile, precum şi din programe de cooperare ştiinţifică şi tehnică, acordate instituţiilor de învăţământ, sănătate şi cultură, ministerelor, altor organe ale administraţiei publice, structurilor patronale şi sindicale reprezentative la nivel naţional, asociaţiilor şi fundaţiilor de utilitate publică, de către guverne străine, organisme internaţionale şi organizaţii nonprofit şi de caritate."

Intrebarea mea este referitoare la alineatul b), se intelege ca orice donatie este scutita de taxe sau doar donatiile acordate institutiilor etc etc de catre guverne straine etc etc.

Multumesc anticipat!
Gabi
Cel mai recent răspuns: Stefania Paraschiva , Contabil 00:20, 3 Ianuarie 2007
donatiile acordate catre institutii
exact pt cine scrie:))
donatiile acordate catre institutii
exact pt cine scrie:))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa la inmatricularea auto pe fundatie Pop Ana Maria Pop Ana Maria Conform articolului 8 din noaua taxa auto pe 2012, lit B:(1) ''Taxa nu se plateste atunci cand autovehiculele sunt: b) acordate institutiilor de ... (vezi toată discuția)
Taxa auto andreyc1986 andreyc1986 se poate inmatricula o masina fara plata taxei daca se face act de donatie? (vezi toată discuția)
Donatie auto catre ong. se mai plateste taxa de mediu? scarlat_ramona scarlat_ramona Buna ziua, Sunt cetatean roman, rezident in Italia si doresc sa donez masina inmatriculata in Italia catre un ONG in Romania. In aceste conditii, la ... (vezi toată discuția)