avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... acordare termen impacare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

acordare termen impacare

Buna...dimineata!:) Ma aflu in situatia in care sotul meu a introdus actiune de divort, din culpa comuna, zice el. Suntem casatoriti de un an jumatate si avem o fetita tot de un an jumatate. In mai anul trecut, la cererea lui, si pe fondul unor mici discutii avute cu parintii lui, in casa carora stateam, am parasit "domiciliul conjugal". Din punctul meu de vedere, plecarea mea nu se dorea decat un semnal de alarma ca trebuie sa comunicam mai mult si despre mai multe, nicidecum nu ma gandeam la un divort, si nici acum nu o fac. Insa...citatia pentru divort a sosit...la primul termen nu m-am prezentat, la al doilea am cerut amanare pt angajare aparator, iar maine am un nou termen, in care tot singura ma voi prezenta. Mai exista sansa ca judecatorul sa acorde un nou termen, pentru impacare, avand in vedere ca stiu ca sotul meu inca isi mai doreste sa fim impreuna toti trei, doar ca vrea ca acest lucru sa se intample dupa pronuntarea divortului? ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:30, 12 Martie 2010
Puteti sa solicitati termen pentru lipsa de aparare,in interiorul caruia ,urmeaza sa va angajati avocat sau puteti formula probatorii cu acte,doi martori,interogatoriu pe incredintare si ancheta sociala,urmand sa veniti cu avocatul la termenul urmator cand se va incepe administrarea probelor.
De asemeni puteti sa mai solicitati un termen de conciliere,termen in care pentru binele copilului,puteti sa va si impacati
Va felicit pentru promptitudinea si profesionalismul cu care reusiti sa ajutati, printr-un simplu raspuns, la o ora la care cu siguranta puteati fi oriunde, mai putin aici.
Termenul pentru lipsa aparare deja imi expira azi. Tocmai pentru ca nu consider nule sansele de impacare am decis totusi ca nu este indicata cheltuirea unei sume altfel alocata cresterii copilului.
Totusi, in ce ar putea consta probatoriile cu acte? Cei doi martori ai cui ar trebui sa fie? N-am nici cea mai vaga idee cine si ce ar putea sa declare ceva rau despre relatia noastra. Singura mea problema cu sotul meu a fost data de micile discutii in contradictoriu cu familia lui, cu care eram nevoiti sa stam, ori aceasta, din putinele mele cunostinte juridice, nici macar nu poate fi invocata ca motiv de divort, ba mai mult, poate fi eliminata prin schimbarea domiciliului...
Cat despre incredintarea copilului, daca el a cerut sa-si poate vizita copilul, banuiesc ca nu mai exista sansa sa-si schimbe cererea si sa solicite sa-l creasca el. Gresesc undeva?
Proba cu acte se refera la actele depuse la dosar,adeverinte de venituri,certificatul de casatorie,cel de nastere al minorului, orice alte acte care dovedesc infidelitatea uneia dintre parti,scrisori care dovedesc stari de fapt sau de tensiune,orice alte acte emanate de la partile in proces.
In cadrul probei cu martori,fiecare dintre parti audiaza cate doi martori,pe situatiuni de fapt,problemele existente intre soti,cui se datorau acestea,probleme de infidelitate,alte cauze generatoare ale despartirii,pe problema incredintarii minorului pentru a dovedi preocuparea pentru cresterea si ingrijirea minorului sau lipsa de preocupare,in general situatii privind modul de crestere si ingrijire si educare ale minorului,conditii etc.
De asemena se mai administreaza proba cu ancheta sociala ,cand autoritatea tutelara a primariei in raza careia sunteti arondata se deplaseaza la domiciliul partilor si face un referat despre conditiile de crestere si educare ale minorului oferite de parinti si dau opinia cu privire la sotul care ofera cele mai bune conditii minorului,opinand pentru incredintarea acestuia unuia dintre parinti.
Desi acest aviz al autoritatii tutelare este unul consultativ,conteaza in hotararea instantei privind incredintarea.
Se mai administreaza cu privire la incredintarea minorului si proba cu interogatoriu,unde partile formuleaza intrebari in scris ,una alteia,instanta consemnand raspunsurile acestora legate de conduita fata de copil,de grija manifestata sau nu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasire domiciliu mihai_stanciu mihai_stanciu Buna seara, Dupa 22 ani de casatorie fost anuntat de sotie ca are pe altcineva.Am inchiriat un apartament in acelasi oras,dar nu stiu daca ma pot muta in ... (vezi toată discuția)
Custodie copil ContSters166528 ContSters166528 daca nu avem locuinta nici eu nici sotul,dupa divort copilul cui ii poate fi incredintat ?tinand cont ca el are salariu mai mare si un loc de munca ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil prin notariat mihmag mihmag 1.In cazul unui divort cu copil minor/12 ani/ prin notariat ce acte sunt necesare ? Copilul mai trebuie audiat la judecatorie sau depinde de intelegerea ... (vezi toată discuția)