avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nulitate absoluta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nulitate absoluta

am un frate mort de 20 de ani si de cate ori am intrebat sotia lui de succesiune imi spunea ori ca nu are bani ori ca e bolnava etc.De curand am aflat ca a facut-o fara mine cu toate ca nu are copii , nici socri( parintii mei au murit inaintea fratelui)Stiu ca este mult prea tirziu dar am aflat ceva de NULITATE ABSOLUTA
Ce parere aveti?am vreo sansa?
Cu ce schimba faptul daca omul a acceptat sau nu? Cu ce schimba in general situatia, ca imi scapa de tot... chiar nu vad.
Nu a acceptat succesiunea dupa frate, in lipsa descendentilor sau ascendentilor, in termenul de 6 luni in care putea veni in concurs cu sotul supravietuitor care a dezbatut succesiunea in termenul de optiune succesorala, nu mai are posibilitatea legala de a invoca un drept de mostenire dupa frate.
Astfel nu poate invoca nulitatea certificatului de mostenitor din lipsa de interes si de justificare a vatamarii. ;)
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Martie 2010
Corina Capotã, Avocat
Actele de acceptare , prin care se intrevede vointa dumneavoastra de a succede , sunt valabile in sensul unei vointe tacite , implicite.
Prin urmare , daca ati adus imbunatatiri bunurile ce comun masa succesorala , ati platit taxele si impozitele aferente acestora , le-ati luat in posesie , nu sunteti strain de aceasta mostenire.( in esenta, acestea sunt acte de administare sau de conservare asupra unui drept).
Mai mult , actele de dispozitie (instrainare) va confera dumneavoastra vocatie succesorala.

Infractiunea de fals in declaratii e sanctionata de legea penala , asa incat , daca ceilalti coerezi au furnizati instantei de judecata sau notarului informatii neveridice poate fi angajata raspunderea penala a acestora.

Dumneavoastra, insa , aplecati-va asupra succesiunii , asa incat sa va dovediti calitatea de mostenitor.
Iesirea din indiviziune nu comporta nicio limitare in sensul timpului , astfel ca puteti sista oricand aceasta stare, proprietatea devenind una exclusiva.

Succes.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Martie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Cora, nu m-am facut inteleasa... cu ce schimba faptul acceptarii daca mostenirea s-a dezbatut inainte sau dupa termenul de 6 luni.
Adica daca omul nu a acceptat, de exemplu, ce diferenta face cand s-a dezbatut mostenirea, inainte sau dupa 6 luni?
Si cu ce schimba in general data exacta a dezbaterii, inainte sau dupa 6 luni? Ce influiente poate avea, legal?
Orficum, majoritatea notarilor te sfatuiesc sa astepti cele 6 luni.
buna ziua
MULTUMESC mult domnilor avocati care ati raspuns la problema mea
in termenul de 6 luni am vrut sa deschid eu succesiunea dar secretara de la primarie nu m-ia dat anexa 1 a spus sa astept sa deschida ea pt. ca este sotia lui iar acum am aflat ca aceasi secretara i-a eliberat anexa 1 fara mine doar cu sotia
Ele sint verisoare primare si au lucrat pe ascuns Eu nu apar pe CM-ul dupa fratele meu....aum este alta secretara si ma indruma la instanta pt nulitate dar imi este teama sa nu cheltui banii degeaba
Multumesc inca o data!

Alte discuții în legătură

Nulitate certificat mostenitor ContSters60093 ContSters60093 Va supun atentiei urmatoarea speta: de pe urma defunctului X raman ca mostenitori - sotia supravietuitoare plus 3 fiice (majore). Procedura ... (vezi toată discuția)
Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)
Anulare act valentin popescu valentin popescu Buna ziua.este prima mea vizita pe acest forum si sper sa ma ajutati cun un raspuns la urmatoarea problema care o aduc la cunostinta.In anul 1992 decedeaza ... (vezi toată discuția)