am un frate mort de 20 de ani si de cate ori am intrebat sotia lui de succesiune imi spunea ori ca nu are bani ori ca e bolnava etc.De curand am aflat ca a facut-o fara mine cu toate ca nu are copii , nici socri( parintii mei au murit inaintea fratelui)Stiu ca este mult prea tirziu dar am aflat ceva de NULITATE ABSOLUTA
Ce parere aveti?am vreo sansa?
Nu a acceptat succesiunea dupa frate, in lipsa descendentilor sau ascendentilor, in termenul de 6 luni in care putea veni in concurs cu sotul supravietuitor care a dezbatut succesiunea in termenul de optiune succesorala, nu mai are posibilitatea legala de a invoca un drept de mostenire dupa frate.
Astfel nu poate invoca nulitatea certificatului de mostenitor din lipsa de interes si de justificare a vatamarii. ;)
Actele de acceptare , prin care se intrevede vointa dumneavoastra de a succede , sunt valabile in sensul unei vointe tacite , implicite.
Prin urmare , daca ati adus imbunatatiri bunurile ce comun masa succesorala , ati platit taxele si impozitele aferente acestora , le-ati luat in posesie , nu sunteti strain de aceasta mostenire.( in esenta, acestea sunt acte de administare sau de conservare asupra unui drept).
Mai mult , actele de dispozitie (instrainare) va confera dumneavoastra vocatie succesorala.
Infractiunea de fals in declaratii e sanctionata de legea penala , asa incat , daca ceilalti coerezi au furnizati instantei de judecata sau notarului informatii neveridice poate fi angajata raspunderea penala a acestora.
Dumneavoastra, insa , aplecati-va asupra succesiunii , asa incat sa va dovediti calitatea de mostenitor.
Iesirea din indiviziune nu comporta nicio limitare in sensul timpului , astfel ca puteti sista oricand aceasta stare, proprietatea devenind una exclusiva.
Cora, nu m-am facut inteleasa... cu ce schimba faptul acceptarii daca mostenirea s-a dezbatut inainte sau dupa termenul de 6 luni.
Adica daca omul nu a acceptat, de exemplu, ce diferenta face cand s-a dezbatut mostenirea, inainte sau dupa 6 luni?
Si cu ce schimba in general data exacta a dezbaterii, inainte sau dupa 6 luni? Ce influiente poate avea, legal?
Orficum, majoritatea notarilor te sfatuiesc sa astepti cele 6 luni.
buna ziua
MULTUMESC mult domnilor avocati care ati raspuns la problema mea
in termenul de 6 luni am vrut sa deschid eu succesiunea dar secretara de la primarie nu m-ia dat anexa 1 a spus sa astept sa deschida ea pt. ca este sotia lui iar acum am aflat ca aceasi secretara i-a eliberat anexa 1 fara mine doar cu sotia
Ele sint verisoare primare si au lucrat pe ascuns Eu nu apar pe CM-ul dupa fratele meu....aum este alta secretara si ma indruma la instanta pt nulitate dar imi este teama sa nu cheltui banii degeaba
Multumesc inca o data!
Anulare act
valentin popescu
Buna ziua.este prima mea vizita pe acest forum si sper sa ma ajutati cun un raspuns la urmatoarea problema care o aduc la cunostinta.In anul 1992 decedeaza ... (vezi toată discuția)