avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlul de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlul de proprietate

Tatal meu are autorizatie la casaa care este construita in 1968.Terenul in total are 4000mp. a fost mostenit de la tatal sau fara acte. Intrebare cum s-a putut elibera titlul de proprietate pe numele bunici care a locuit in ultimi 40 ani la o fica .Specific, tatal meu are rol si plateste taxe de peste 40 de ani la primarie. Nu era normal c-a lui se i se elibereze?
Cel mai recent răspuns: elenas68 , utilizator 09:15, 14 Martie 2010
va cred..dar nu mor caii cand vor cainii.. procesle astea pe fond funciar pot dura si 10 ani.. ce sa va zic..tot avocata trebuie sa cunoasc situatia mai bine ca noi, ca are actele in mana.. ce facem noi se cheama citire in flacara violet.. fara acte, opiniile noastre juridice sunt egale cu zero.. ca ce ne spun noua utilizatorii nu corespunde de fiecare data realitatii
Va multumesc pt raspunsuri!
Colegul are dreptate!
Cu toate astea as vres sa va dau un raspuns, pe care, cred ca vi l-a dat si avocata dvs...
Daca titlul a fost eliberat pe numele bunicii dvs. inseamna ca aceasta a depus la Primarie o cerere de reconstituire a dreptului de proprietate.
In cazul in care, titularul dreptului de proprietate a decedat (in speta, bunicul dvs.), mostenitorii acestuia aveau dreptul sa depuna cerere de reconstituire a dreptului de proprietate in baza L18/1991.
Daca decesul a survenit inainte de 1989 si la dezbaterea succesorala au existat renuntatori, prin depunerea cererii de reconstituire a dreptului de proprietate, acestia se considera repusi in termenul de acceptare a succesiunii.
Eu inteleg ca tatal dvs. nu a facut o astfel de cerere, care era necesara chiar si in cazul in care ar fi acceptat mostenirea tatalui sau.
Daca bunica dvs. a depus cerere, era normal ca titlul sa fie eliberat pe numele acesteia.
Daca invocati Decretul 42/1990, va atag atentia ca art. 8 a fost preluat in Legea 18/1991 si in acest caz, tatal dvs.avea obligatia de a depune cerere de constituire a dreptului de proprietate.
Cautati pe net, sunt cateva decizii ale ICCJ, cu privire la aplicabilitatea acestui Decret...
Va fi un proces greoi si indelungat...
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea18/1991 corinamarianaburlacu corinamarianaburlacu unchiul meu a solicitat si obtinut titlu de proprietate ca fiind unic mostenitor al bunicului meu cu toate ca tata traieste iar pe acest titlu cei din primarie ... (vezi toată discuția)
Actiune in constatare eleea eleea actiune in constatare Am o speta personala si aproape deloc experienta de instanta. In anul 1978 parintii mei au construit o casa si anexe gospodaresti in ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters135021 ContSters135021 Buna ziua.Eu si cu mama mea locuim intr-o casa construita de tatal meu cu autorizatiea in 1970.Este construita pe un teren intravilan de 4000mp.,are 26 ml ... (vezi toată discuția)