avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Plata spitalizarii victimelor din accident rutier
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Plata spitalizarii victimelor din accident rutier

Am avut un accident rutier in decembrie 2008 soldat cu o victima, am reparat masinile implicate pe asigurarea mea RCA si CASCO, fiind considerata vinovata, am achitat eu singura daunele solicitate de victima si acum spitalul vine si imi cere tot mie sa achit spitalizarea...nu mai pot...:(( cum si ce ar trebui sa fac pt a scapa de spitalizare...am luat legatura cu cei de la Asigurari ( Groupama ) dar nimic...ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: adibus , utilizator 17:23, 8 Mai 2012
In raspunsul dvs. afirmati ca
Dacă autorul accidentului este accidentat, spitalul suportă toate cheltuielile specifice. Îşi produce efectele asigurarea de sănătate. Astfel, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate va plăti spitalului
Dar legea 95/2006 art.313/art1/art2 specifica faptul ca spitalul raporteaza separat astfel de evenimente si trebuie sa recupereze costul spitalizarii de la vinovat ptr a-i returna CJAS.
E adevarat ca in articolele respective se specifica ,,daca vinovatul a provocat ranirea altei persoane,, Dar daca singurul ranit este vinovatul el poate fi asimilat altei persoane?
Va intreb deoarece cunosc un caz in care vinovatul spitalizat a fost actionat in justitie ptr plata spitalizarii. Ce parere aveti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca acopera cheltuieli de spitalizare? ContSters181165 ContSters181165 Buna seara.In urma unui accident rutier in care am vatamat corporal un carutas (3 zile spitalizare, 45 zile ingrijiri medicale) acesta neavand nici un fel de ... (vezi toată discuția)
Accident rutier-spitalizarea elena200620 elena200620 buna seara am fost implicata intrun accident rutier cu victima victima a stat spitalizata timp de zile.eu inca mai sunt eleva si am inteles ca este posibil sa ... (vezi toată discuția)
Accident cu moped sfatuiti_ma cochii cochii BUNA ANUL TRECUT AM AVUT UN ACCIDENT CU MOPED EU AM FOST LA MASINA SOFER SI LAM ACROSAT SI A STAT IN SPITAL 5 ZILE DAR NU A PATIT MAI NIMIC NUMAI SA ZGARIAT PE ... (vezi toată discuția)