avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Furtul in strainatate a cartii de identitate
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Furtul in strainatate a cartii de identitate

Buna ziua. As dori sa va adresez o intrebare: in cazul in care un cetatean roman ce locuieste pe teritoriul altei tari a uniunii europene este victima unui furt, obiectul furtului fiind borseta personala cu toate actele, cum procedeaza? mentionez ca venirea in aceasta tara s-a facut pe baza cartii de identitate, iar persoana respectiva nu mai este in posesia acesteia datorita infractiunii a cariu subiect pasiv a fost. de asemenea, certificatul de nastere se afla in romania, iar respectivul detine numai actul doveditor al adresei la care locuieste in respectiva tara. Se va proceda la adresarea catre oficiul consular? totodata persoana nu doreste sa revina in tara in viitorul relativ apropiat, (max trei luni), dar are nevoie de un document prin care sa isi poata dovedi identitatea si cetatenia pe restul duratei sederii in tara straina. puteti sa ma informati, daca sunteti amabili, si care sunt costurile obtinerii unui astfel de document? va ,ultumesc anticipat!:):sorry::(
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 20:22, 14 Martie 2010
Se procedeaza foarte simplu:
-- mergeti intai la sectia de politie din raza teritoriala zonei in care vi s-a furat borseta si declarati furtul(se va face un proces verbal);
-- mergeti la oficiul consular si solicitati eliberarea unei carti de identitate provizorii
Succes!
Eliberarea unui pasaport sau a oricarui document de calatorie costa 40 euro.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot obține buletin prin consulat dacă nu am niciun act de identitate valabil? GabLuta GabLuta Locuiesc in Irlanda si mi-am pierdut certificatul de naștere. De curând am aplicat pentru un certificat duplicat prin consulatul din Dublin, si-l voi avea la ... (vezi toată discuția)
Blocat in strainatate? genpop genpop Buna ziua. Sunt un cetatean roman care a trait in Romania pana la varsta de 17 ani, dupa care s-a mutat in strainatate. Sunt de 8 ani in strainatate si am ... (vezi toată discuția)
Pasaport la urgenta bobo-bogdan bobo-bogdan Astazi mi-a fost furata borseta in care aveam pasaportul . Pot obtine un altul pana maine seara , in conditiile in care eu miercuri dimineata plec in Egipt ... (vezi toată discuția)