avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... creanta factura gaz
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

creanta factura gaz

Buna ziua,

sper ca as putea primi un raspuns la urmatoarea problema:parintii mei au vandut un imobil (casa particulara) catre o persoana juridica.
Tatal meu impreuna cu noul proprietar s-au prezentat la Gaz pentru transcrierea contractului de furnizare gaz pe noul proprietar.
Noul proprietar nu a avut in acel moment toate actele necesare transcrierii contractului si i s-a spus sa revina cand are toate actele.Acesta nu a mai revenit,a consumat gaz de 4000 Ron ,ulterior s-a luat contorul de gaz si acum vine pe noua adresa a tatalui meu somatie de plata pe vechea adresa.Greseala lui a fost ca nu a facut cerere de incheiere contract furnizare...
De la Gaz i s-a spus sa stea linistit,momentan nu se poate trece de catre ei suma pe noul proprietar neexistand un contract de furnizare incheiat cu acest DAR in instanta se cesioneaza datoria pe baza contractului de vanzare -cumparare care deja face parte din dosarul detinut de Gaz la situatia descrisa mai sus.
Sa fie adevarat?

Multumesc anticipat !!!
Ultima modificare: Luni, 15 Martie 2010
mircea_arj, utilizator
Daca furnizorul de "gaz" il va da in judecata pe tatal dvs. pentru achitarea datoriei, acesta va trebui sa il cheme in garantie, in temeiul contractului de vanzare-cumparare al imobilului, pe noul proprietar.
In instanta nu se cesioneaza nimic...
Multumesc de raspuns!!!
Totusi nu mi-e clar caci banuiesc ca firma de recuperari va da in judecata pe tatal meu si nu furnizorul de gaz.Oricum,ma intreb daca se recupereaza banii de la tatal meu si ulterior noi trebuie sa actionam in judecata noul proprietar pentru a recupera suma in cauza?Asa in termeni comuni,in ce situatie ne aflam?:">
Nu inteleg la ce situatie va referiti dar termenul comun pare a fi "pagubit".:)
Ma repet...desi nu-mi place...in cadrul aceluiasi proces, tatal dvs. va "chema in garantie" noul proprietar, care cel putin teoretic, ar trebui sa fie obligat la plata sumelor (debitelor) respective de catre instanta.
Va fi doar un singur proces...acum depinde insa si de "circumstante"...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament vandut cu datorii la intretinere cris_nedelcovici cris_nedelcovici Avem urmatoarea situatie: In luna februarie se cere adeverinta - nu erau restante la acea data. In 15 aprilie, in contractul de vanzare-cumparare se ... (vezi toată discuția)
Contract electrica Salagean  Vasilica Salagean Vasilica Buna ziua As dori sa aflu si eu parerea Dvs. in legatura cu urmatorul aspect: SM a incheiat un contract cu electrica in anul 2002. SM a decedat in 2005. ... (vezi toată discuția)
Fostul proprietar a cerut rezilierea contractului și mi-a fost scos contorul de gaz – este legal? Antiloocakaj Antiloocakaj Bună ziua, Am cumpărat un apartament acum o lună. Gazul era încă pe numele fostului proprietar. Eu nu am apucat să închei contractul pe numele meu, iar ... (vezi toată discuția)