avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Insolventa- tragerea la raspundere a administratorilor ...
Discuție deschisă în Executare silită

Insolventa- tragerea la raspundere a administratorilor care au avalizat in nume personal bilete la ordin

O societate cu raspundere limitata a intrat in insolventa procedura generala. Sunt 2 asociati, din care unul este administrator. Administratorul l-a mandat pe cel de-al doilea asociat sa se ocupe de absolut tot ceea ce tine de firma, inclusiv sa efectueze acte de dispozitie. Cel de-al doilea asociat si-a infiintat un SRL, unde este asociat unic si administrator. Inainte de intrarea in insolventa, s-au inceput mai multe executari silite, in baza unor titluri executorii detinute de unii creditori ai societatii debitoare, executari care, in baza art.36 din legea insolventei vor fi suspendate ( cred). Asociatul mandatat de catre administrator a eliberat cu titlu de garanie in numele persoanei juridice, mai multe bilete la ordin avalizate de catre el, in nume personal, ca persoana fizica.Poate fi acesta urmarit ca persoana fizica pentru aceste bilete avalizate si in ce masura poate fi afectat srl-ul pe care l-a infiintat si unde este unic asociat si administrator?
Poate fi urmarit ca persoana fizica administratorul care a avalizat in nume personal bilete la ordin.
In masura in care creanta nu este recuperata, creditorul poate urmari in vederea executarii silite, actiunile societatii la care persoana fizica, in cauza, este actionar unic.
Multumesc mult. Referitor la procedura insolventei, trebuie sa faca societatea debitoare cerere de suspendare a executarilor silite pornite individual sau vor fi suspendate ope legis?
Multumesc.
In mod normal, societatea debitoare trebuie doar sa anunte executorul cu privire la intrarea in procedura insolventei.
Suspendarea actiunilor judiciare sau extrajudiciare prev. de art.36 din legea nr.85/06 se produce "ex lege", incepand cu data pronuntarii hotararii de deschidere a procedurii, fara a fi necesara pronuntarea unei hotarari judecatoresti in acest sens.
Cu toate acestea, in practica, avand in vedere faptul ca actiunile indreptate impotriva debitorului se pot afla pe rolul unor instante diferite, in intreaga tara, debitorul este acela care, urmare a deschiderii procedurii insolventei, este chemat sa faca diligentele in sensul de a instiinta instantele de judecata (respectiv executorul judecatoresc) cu privire la deschiderea procedurii, prin depunerea la dosarale cauzelor respective a unor copii ceritificate de pe hotararea de deschidere a procedurii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare-partajul bunurilor comune ginacoseru ginacoseru am un bilet la ordin avalizat de catre administratorul soc x.acesta se afla in procedura falimentului. biletul a fost primit garantie si completat in luna ... (vezi toată discuția)
Executarea silita stati laura stati laura Buna ziua, eu sunt administrator la o societate care acum este in insolventa, dar in vremurile bune am emis un bilet la ordin in valoare de 1500 lei pe care ... (vezi toată discuția)
Executarea si lipsa de "disponibil" ENGFULL ENGFULL biletul la ordin investit este pus in executare s-au trimis adrese la banci , la finante nimic are 2 conturi la 2 banci , s-a infiintat poprire pe cont dar ... (vezi toată discuția)