avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... conditionare drept de preemtiune monumente
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

conditionare drept de preemtiune monumente

Am cerut Directei Judetene pentru Cultura si Patrimoniu exercitarea dreptului de preemtiune cu privire la vanzarea unui imobil monument istoric.Ei mi-au conditionat raspunsul de "eliminarea extinderilor ilegale (inchiderea terasei dinspre curte)".Am luat avans de la client 10.000 euro cu precontract, urmand ca in max.30 zile sa incheiem actele de vanzare la notar.Nu m-am asteptat la un astfel de raspuns de la monumente, mai ales ca eu am cumparat imobilul acum 2 ani si terasa era deja inchisa de multi ani. Este legala conditionarea celor de la monumente? Sunt pusa in situatia de a-i returna clientului dublul avansului...
Cel mai recent răspuns: ROSU DORINA , utilizator 23:27, 16 Martie 2010
Imi pare rau ca nu m-am facut inteleasa.Eu intreb si scriu una dar mi se raspunde si se intelege altceva... Am scris ca NU am facut eu extinderea ci asa am cumparat apartamentul de la fostul proprietar. Si pot dovedi lucrul acesta .Cu conditionarea cum ramane? Poate, poate primesc si un raspuns avizat. Astept cu nerabdare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cladire de patrimoniu anaoi75 anaoi75 Am o ruda care locuieste intr-un apartament (si e proprietar al acelui apartament) dintr-o cladire de patrimoniu si in ultima vreme se confrunta cu o problema: ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil monument istoric vs drept preemtiune micha69 micha69 Buna ziua! Am o mare nelamurire: in 2002 am cumparat parte dintr-un imobil (mai exact parterul) printr-un contract de vanzare cumparare la notariat. ... (vezi toată discuția)
Vanzare in zona de protectie hecla hecla Buna ziua. Im puteti spune va rog daca ministerul culturii si cultelor are drep de preemtiune si in cazul imobilelor aflate in zona de protectie ? Multumesc. (vezi toată discuția)