avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... eliberare copie documente medicale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

eliberare copie documente medicale

Buna ziua,
Stiu ca eliberarea unei copii a dosarului medical este o problema controversata si ,desi a fost intens dezbatuta , nu s-a ajuns la o opinie unitara.... de aceea vreau o parere!!! #-o
Considerati ca mostenitorii unei paciente pot solicita( prin avocat) o copie a tuturor inscrisurilor ce formeaza dosarul medical al acesteia????
In speranta ca voi primi o parere....
Cel mai recent răspuns: ContSters53977 , utilizator 19:04, 26 Ianuarie 2016
Buna ziua !
Tema este chiar mai controversata decat credeti, iar discutii pe acest subiect sunt foarte multe, invocandu- se argumente pro si contra. Nu cred ca este cazul sa discutam pe acest forum, dar va pot trimite catre un caz de notorietate si recent. Puteti citi pe : "[ link extern ] /",
Daca doriti parerea mea, consider ca accesul la aceste documente este permis numai organelor abilitate in conditile legii( organe de cercetare si urmarire penala, instante de judecata ) .
Oricum va sfatuiesc sa va adresati institutiei medicale printr- o adresa recomandata cu confirmare de primire, iar dupa raspunsul dat ne puteti contacta.
Cu stima !
Ultima modificare: Marți, 16 Martie 2010
Marius Zaharia, Avocat
S-a modificat legislatia? Eliberarea actelor medicale la solicitarea unei rude a decedatului, este posibila?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nebun periculos tgeorgescu tgeorgescu Vreau sa va intreb daca un individ promite ca vindeca cancerul prin dieta si lumea il crede si se trateaza la el poate fi internat psihiatric in mod ... (vezi toată discuția)
Pro sau contra proiectului rosia montana Radu Gabrian Radu Gabrian Pentru ca Proiectul Rosia Montana suscita discutii si pro si contra,din varii motive ,pentru ca si eu "cantarindu-l",atat cat imi permit informatiile pe ... (vezi toată discuția)
Analize medicale ContSters126538 ContSters126538 Buna ziua! Am un prieten al carui copil are mari probleme la spital. Problema e - cei de la spital (judetean) spun ca nu pot sa dea parintilor analizele pt ca ... (vezi toată discuția)