avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... refuzare sarcina de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

refuzare sarcina de munca

Conform ROF Si ROI mi se repartizeaza drept sarcina suplimentara la fisa postului:
1.Asigurarea intretinerii mijloacelor de transport auto din dotarea firmei, efectuarea verificarilor la termen precum si a mijloacelor materiale necesare bunei functionari a acestora, inclusiv incheierea si prelungirea politelor de asigurare RCA si CASCO si a taxei de drum.
2.Verificarea si predarea autoturismelor catre salariatii institutiei care utilizeaza aceste autoturisme in interes de serviciu si atentionarea acestora asupra obligatiei respectarii regulilor de circulatie si a Codului Rutier.
3.Tinerea evidentei cardurilor personalizate de alimentare carburanti auto pe fiecare autoturism si predarea/primirea cardurilor de la utilizatorii autoturismelor cu respectarea instructiunilor de utilizare a cardurilor de alimentare cu carburanti.
4.Urmareste aplicarea si respectarea Notei Interne privind utilizarea autoturismelor proprietatea institutiei de catre personal.
5.Emiterea foilor de parcurs, verificarea dupa completare si intocmirea FAZ-urile pentru autoturismele din dotarea institutiei pe care le transmite la Serviciul Aministrativ.
Prevederile prezentei constituie sarcina de serviciu iar neindeplinirea acestora atrage sanctiuni conform Regulamentului de Ordine Interna si*a Codului Muncii.

Raspunsul meu a fost :
-Datorita unui volum mare de munca si lipsa de personal, conform urmatoarelor adrese x s-a procedat la delegari de personal in anuymite perioada (intre 7-14 persoane)
--De asemenea se solicita incheierea anumitor proiectelor aferente Masurii x pana pe data de 19.03.2010, ceea ce inseamna o reverificare a dosarelor , centralizarea datelor electronic, aranjarea in arhiva si in spatiile specifice a dosarelor respective pe judete. Aparitia unei noi masuri implica o munca continua de aranjare-sortare si verificare. Timpul de aparitie a noii masuri va fi completat cu aranjarea dosarelor vechii masuri -deci timp liber intre cele 2 nu va fi .
-Introducerea datelor in baza de date electronica, verificarea lor, atribuirea de alte sarcini ( avand in vedere ca sunt peste 170 de cereri) Sarcina ce este atribuita sefului de serviciu dar preluata ulterior de mine si arhiva in favoarea scutirii de sarcini mai grele.
-legatura cu personalul din judet (trimite formulare semnat sef serviciu, directori, inregistrare, scanare si retransmitere, tinere evidenta).
-Nu sunt utilizator al autoturismului din dotare (nu posed carnet de conducere) de unde rezulta si lipsa cunostiintele privind intretinerea mijloacelor de transport auto, efectuarea verificarilor la termen, eventualele probleme aparuta la masinile din dotare.
-Nu indeplinesc cerintele de sanatate conform rezultatelor analizelor medicale anexate la prezenta adresa (de 2 sapt am o infectie la ochi si tratament picat din 6 in 6 ore si ar treb plasture peste ochi lucru care nu pot sa il fac la munca)
-am citat din fisa postului limitele de competenta ce apar doar in cadrul serviciului din care fac parte ( in cadrul institutiei sunt mai multe servicii- verificare, contractare, etc, etc).
- conform fisei postului am si atributii de verificare pe teren ( merg cu coleg/a care are carnet) din asta rezultant imposibilitatea mea de afi tot timpul in leghat cu ce se intampla.

Pers care m-ar inlocui a semnat pe motiv " te ocupi tu de asta" si cnd e sa fiu eu snt .
Am refuzat scris aceasta sarcina de lucru pe baza motivelor de mai sus , respingere inregistrata. In urma discutiei cu directorii - cica da dc ma sperii ca nu e mult de munca cnd o sa am nevoie de mers cu masina o sa mi se dea sofer ( dc nu ar pune deja un sofer in loc sa deranjeze din atributii 2 persoane ) ca dc e sa apara pbl cu masina ma duc la service cu ea -cine a folosit/o o sa imi zica ca are prbl blabla..ca nu cont prbl medicale ca si el (direct are prbl) si ca dc toata lumea bolnava nu ar face nimik blabla ..din cauza stresului agitatiei oboselii am prbl cu ficatul si snt la regim -pasibil de hepatita) deci sa nu imi fac griji ca ma sprijina ( vb cu sef serviciu sg sprijin e cel moral si ca ce vreau mai mult de la el-

Eu din toata discutia asta nu e vb de refuzare sarcini de serviciu (chiar dc am primit compliment ca snt mai mic-cel mai tanar din cadrul biroului si mai umil ) pur si simplu mi se pare nepotrivit-ridicol sa mi se dea a sarcina neavand permis ( chiar si cel care s-a ocupat inainte de asta a zis ca e imposibil sa rezolv nestiind prbl respective auto.
Primesc multe extrasarcini -pe scurt delegarea sarcini sef p[t ca "e prea ocupat" dar ok snt scutit de altele dar asta mi se pare prea de tot.
As merge in continuare cu aceasta decizie scrisa pe care as adresa-o si conducerii "mama"dar imi e frica de represiuni ( cu direct si sef serviciu) ptca snt persoane razbunatoare.
Ce ma sfatuiti sa fac?:(
Cel mai recent răspuns: ada_206 , utilizator 18:19, 16 Martie 2010
Sarcinile se stabilesc prin fisa postului si depinde pentru ce post ati fost angajat. Nu este necesar sa aveti carnet pentru a putea face aceste operatiuni pentru ca la randul dumneavoastra puteti solicita in scris celor care conduc masinile sa va spuna ce probleme au. Inainte de a merge mai departe este necesar sa analizati atributiile din fisa postului, atributiile departamentului in care lucrati (ROF) si pentru ce ati fost angajat in acea firma (pozitie COR, CIM, fisa post)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atributiile unui sef serviciu apo apo Buna la toata lumea! Speta: Un sef serviciu are trecut in ROF si in fisa postului atributii de coordonare si de indrumare a personalului din subordine iar ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! sunt șofer de microbuz școlar și de curând s-a ... Sofia Maria Elena Sofia Maria Elena Bună ziua! Sunt șofer de microbuz școlar și de curând s-a afișat ROF-ul pe pagina primăriei unde sunt angajat. Ultimul alineat spune: \"Îndeplinește ... (vezi toată discuția)
In fisa postului unui contabil șef au fost introduse atribuțiile ... Gabriela Lionte Gabriela Lionte In fisa postului unui contabil șef au fost introduse atribuțiile specifice postului din ROF-ul instituției la recomandarea comisiei de Audit. Comparând ... (vezi toată discuția)