avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort complicat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort complicat

buna ziua.Sunt impreuna cu sotu meu de 8 ani,casatorita de 5 ani si avem un copil de 4 ani.Relatia noastra nu a fost un trai bun niciodata,dar cand nu mai puteam suporta si am vrut sa divortez am ramas insarcinata si din nou am lasat timpul sa treaca.Acum 2 ani am hotarat impreuna sa plecam in spania la lucru iar copilul a ramas cu mama sotului meu.Dupa 4 luni de Spania sotul meu sa intors acasa si nu a mai plecat insa eu da.Anul trecut am reusit sa cumparam o casa impreuna dar certurile nu sau sfarsit.Acum el vrea sa dea divort si ameninta ca ma da in judecata pentru abandon de familie. Eu am dovezi precum ca am trimis bani in fiecare luna pentru copil si casa dar mie teama ca o sa-mi ia copilul pentru a se razbuna pe faptul ca sant deacord cu divortul.Ce as putea face ca sa primesc avizurile in privinta procesului in Spania?si ce sanse am sa raman cu custodia copilului?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 19:09, 18 Martie 2010
buna ziua din nou.Itentia mea este sa ma prezint la tribunal,dar as vrea sa ma intorc la munca iar din cate am auzit un minor nu poate fi scos din tara fara acordul ambilor parinti.Copilul a stat mai mult cu bunica pentru ca sotu a lucrat,dar mama soacra are 55 de ani si este cam bolnava cu inima.As fi foarte recunoscatoare daca m-ar invata cineva unde trebuie sa trimit adresa mea de spania si cum pot angaja un avocat de aici. multumesc
Contactati un avocat si va spune el cum il angajati de acolo... sau contactati o persoana de incredere de aici care va angaja avocatul pentru dv.
Cum doriti.
Dar fara sa reveniti in tara... greu, tare greu.
Sau poate va convingeti sotul sa vi-l lase in Spania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imi vreau copilul aproape... fanelirina fanelirina nici nu stiu cum sa incep........ sunt divortat si am o fetita de 8 anisori ramasa in custodia mamei....... pe scurt....... locuiesc in spania de aproape 6 ... (vezi toată discuția)
Divort si incredintarea copilului doreljantea doreljantea Fratele meu este casatorit de 6 ani , casatorie in urma careia a rezultat un baetel de 5 ani.Sotii si copilul pana acum 1 saptamana au locuit impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Divort si incredintare minor a_alinutzaa a_alinutzaa buna seara am un copil de 3 ani pe care l am luat cu mine in momentul parasirii sotului am luat copilul cu mine si l am dus la parintii mei dupa care am ... (vezi toată discuția)