avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... NOUL COD RUTIER
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

NOUL COD RUTIER

Indraznesc si eu sa intreb : faza de intalnire trebuie folosita si in localitati si in afara localitatilor ? Eu din Art.114 din Regulamentul de aplicare a legii nu pricep nimic,iar azi am fost atentionat de un agent de la circulatie ,ca trebuie sa circul cu faza scurta si in localitati,ca e zi sau e noapte.
Si mai indraznesc cu o intrebare, acea vesta reflectorizanta e obligatorie la toata lumea sau numai la autovehicule de la 3,5 tone in sus ?
Ultima modificare: Miercuri, 17 Ianuarie 2007
sabiebogdan, utilizator
Cel mai recent răspuns: durusoctavia , utilizator 12:53, 2 Februarie 2007
Faza scurta trebuie folosita si in localitati si in afara localitatilor si pe timp de zi si pe timp de noapte. In privinta vestei nu stiu ce sa spun. Recent am auzit la TV ca ea este obligatorie doar pentru masinile mici.
Vesta la masinile mari.
Conducatorii auto care nu si-au dotat masinile cu triunghiuri reflectorizante, stingator pentru incendii si trusa medicala risca 195 de lei amenda.
In ultima perioada, mai multi soferi au primit amenzi, pentru ca nu si-au dotat masinile cu triunghiuri reflectorizante, stingator pentru incendii si trusa medicala, omologate. Mare parte dintre ei au contestat sanctiunile. Motivul: nu stiau ca triunghiul sau trusa de prim-ajutor erau contrafacute.
O alta problema este aceea ca, speriati de sanctiunile pe care le-ar putea primi, multi conducatori auto plecati, in ultimele zile, in cautarea "setului de siguranta" au constatat ca acesta este aproape imposibil de procurat, intrucat toate marile magazine si-au epuizat deja stocurile.
"In disperare de cauza, o mare parte dintre acesti soferi risca acum sa cumpere produse contrafacute, care au invadat piata. Si asta pentru ca majoritatea nu cunosc diferentele dintre aceste falsuri si produsele valabile ce alcatuiesc "setul de siguranta", omologate de RAR si Ministerul Sanatatii", spun specialistii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sant dotarile obligatorii ale autoturismului ? armo armo in ultimul timp s-au indesit controalele la stingatoare , truse medicale , triunghiuri , veste reflectorizante . va rog comunicati-ne legea , articolul etc ... (vezi toată discuția)
Amenda trusa medicala si stingator cu termen de valabilitate expirat dorely dorely Buna ziua ,am o problema cu un proces verbal si vreau cu stima sa va intreb daca ma puteti ajuta cumva.Este o amenda pentru ca am avut trusa medicala si ... (vezi toată discuția)
Doua triunghiuri reflectorizante pentru autoturisme Mariralu Mariralu Buna ziua , Am citit intr-un newsletter primit de la Avocatnet.ro , cum ca fiecare autovehicul ar trebui sa fie echipat cu 2 triunghiuri ... (vezi toată discuția)