avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... concubinaj - cum recuperez suma imprumutata?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

concubinaj - cum recuperez suma imprumutata?

Buna,

Ma poate ajuta cineva si pe mine? Am locuit impreuna cu un barbat 5 ani, la un moment dat i-am imprumutat 6000 lei dar fara martori. Acum ne-am despratit ,dar banii nu vrea sa imi mai dea inapoi... el spune sa consider ca i-am platit chirie. #-o
El nu trebuia sa platesca impozit daca m-a tinut in chirie catre stat?


Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 14:33, 18 Martie 2010
buna ziua .
trebuia sa aveti cel putin un inscris sub semnatura privata , prin care fostul concubin recunostea faptul ca i-ati imprumutat suma respectiva .
in lipsa unui astfel de inscris este greu de dovedit ca i-ati dat acea suma de bani .
nu se admite proba cu martori in instanta, pt. un imprumut al carui cuantum depaseste 200 ron. :(

daca de exemplu i-ati acordat imprumutul prin intermediul bancii, aveti sanse de recuperare a sumei imprumutate. in sensul ca ati transferat suma de bani din contul dvs. in contul dansului . dar banuiesc ca nu ati procedat astfel .
Daca nu puteti dovedi...nu aveti cum recupera suma de bani imprumutata.
:(( Am imprumutat din banca. Cum sa-i pun lui in cont? Nu inteleg.
I-ati transferat banii intr-un cont al lui sau i-ati dat banii in mana?
Daca e a doua varianta, nu aveti nici o sansa de recuperare.

Unii consultanti de pe forum v-ar sugera sa mergeti la politie sa ii faceti plangere penala pt inselaciune, dar si acolo aveti nevoie de dovezi ( inscrisuri, martori etc.).
Deci banii i-am dat fratelui lui, personal in mana.... dar fara martori... ma indoiesc ca si frate sa recunoasca...:(( Am avut incredere... urma sa ne casatorim.... dar... mi-am dus copilul la mine si atunci m-a dat afara din casa.... casa in care am bagat 1000 ron lunar timp de 5 ani , am luat bunuri.... etc:(

Alte discuții în legătură

Abuz de incredere..? posibil santaj? Maria_v7 Maria_v7 Am imprumutat o suma de bani fostului prieten (cu care am avut o relatie de lunga durata) chiar inainte de a ne desparti.Acum refuza sa-mi restituie suma de ... (vezi toată discuția)
Recuperare imprumut persoana fizica coneofcold coneofcold RECUPERARE IMPRUMUT PERSOANA FIZICA La inceputul acestui an am imprumutat o fosta iubita cu o suma de bani semnificativa (as spune chiar mare) de care avea ... (vezi toată discuția)
Ce poți face atunci când concubina te înșală și te lasă cu un împrumut la bancă ? Daredevil14 Daredevil14 Buna ziua, In urma cu 2 luni am facut un imprumut la banca (ING - nevoi personale ) pentru a o ajuta pe concubina mea care nu putea sa faca acest imprumut. ... (vezi toată discuția)