avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 251 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Motiv retragere asociat SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Motiv retragere asociat SRL

Buna ziua. Am inteles ca in cazul unei actiuni in Instanta prin care se solicita retragerea unui asociat dintr-un SRL trebuie ca motivatia sa fie una temeinica. Discutiile contradictorii, scandalurile si neintelegerile diverse dintre asociati sunt motive frivole si de aceea va intreb daca faptul ca eu m-am angajat la o firma ce imi impune sa nu fiu asociat in alte firme cu obiect de activitate asemanator poate fi considerat motiv temeinic de retragere a mea din SRL-ul unde sunt asociat. Mentionez ca despre o cesiune nu se pune problema din motive foarte obiective. Multumesc anticipat pentru sfaturi.
multumesc de raspuns, dar in cazul cand celalalt asociat nu se prezinta deloc in instanta, ce hotarare ar putea lua instanta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Excludere asociat Septimiu Bujgoi Septimiu Bujgoi buna ziua. ma confrunt cu o situatie oarecum generala, insa nu prea stiu ce sa fac. intr-un srl sunt trei asociati fiecare cu cota egala de actiuni. toti au ... (vezi toată discuția)
Retragerea unui asociat din srl felicity2001ro felicity2001ro Buna ziua, Cazul este in felul urmator: 3 asociati, dintre care unul este ales ca si administrator (are si 50%, ceilalti 2 asociati au cate 25 % ... (vezi toată discuția)
Retragere asociat alinuta05 alinuta05 on cazul unui srl cu 2 asociati(50-50) , doresc sa ma retrag din societate insa celalalt nu e de caord sa mi preia partile.Pot face acest lucru la reg com sau ... (vezi toată discuția)