avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Abuz al Politiei romane?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Abuz al Politiei romane?

Buna ziua,

Am o problema pentru rezolvarea sau intelegerea ei va rog sa imi dati cateva sfaturi.
In urma cu 2 luni am depus dosarul la biroul Arme si munitii al Inspectoratului de Politie din judeul meu ( nu dau numele ) in vederea obtinerii permisului de port arma pentru arme neletale.Dosarul meu contine absolut toate actele cerute de lege ( lege consultata pe site-ul < [ link extern ] >)
Am constatat cu uimire ca dupa depasirea termenului legal in care ar fi trebuit sa primesc autorizatia de cumparare a armei, domnii politisti sa imi spuna ca as mai avea nevoie de dovada cum ca as fi membru intr-un club de tir sportiv ( cerinta inexistenta in Regimul armelor si munitiilor ).
Va rog sa imi spuneti ce as putea face in acest caz ( m-i se pare abuziv sa ceri ceva ce nu prevede legea )

Postez mai jos si o partedin legea care reglementeaza eliberarea permiselor de port arma pt. arme neletale.

În vederea autorizării procurării armelor neletale prevăzute la categoria E din anexa Legii, arme cu aer comprimat şi cu bilă de cauciuc, cetăţeanul român sau străinul cu domiciliul ori cu reşedinţa în România, trebuie să depună la organul de poliţie competent din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene, respectiv Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, în a căror rază teritorială domiciliază sau, după caz, îşi are reşedinţa, un dosar care trebuie să cuprindă următoarele documente care să ateste îndeplinirea condiţiilor prevăzute la art. 58 alin. (2) din Lege:

a) cerere-tip, al cărei model este prezentat în anexa nr. 1; cererea de armă letală

b) actul de identitate al solicitantului, în original şi în copie;

c) un certificat medical eliberat de o unitate sanitară specializată cu cel mult 6 luni înaintea depunerii cererii, din care să rezulte că nu suferă de una dintre afecţiunile stabilite de Ministerul Sănătăţii, care fac imposibilă autorizarea pentru a deţine sau, după caz, a purta şi a folosi arme şi muniţii, şi că este apt să deţină astfel de arme şi muniţii;

d) certificat de cazier judiciar;

e) aviz psihologic din care să rezulte că solicitantul este apt să deţină, să poarte şi să folosească arme şi muniţii, eliberat cu cel mult 12 luni înaintea depunerii cererii, de un psiholog autorizat pentru efectuarea unor astfel de teste, atestat în condiţiile legii;

f) două fotografii color cu dimensiunea 4 x 5 cm;

g) dovada achitării taxelor pentru autorizare, prevăzute de legislaţia în vigoare; aceleaşi ca pentru armele letale

- Termenul de eliberare al autorizaţiei de procurare este 30 de zile lucrătoare, iar valabilitatea autorizaţiei este de 90 de zile, termen ce poate fi prelungit o singură dată pentru aceeaşi perioadă ;

Multumes anticipat pt. sfaturi.
Ultima modificare: Joi, 18 Martie 2010
inos, utilizator
Solicitati audienta la comanda inspectoratului responsabil
Si eu cred ca este vorba,mai curand despre o interpretare mai restrictiva a legii,inca nu sunt hotarat daca sa afirm abuz sau necunoastere a acesteia.
Aveti posibilitatea invocata mai sus de doamna "ynocnetta",iar daca intampinati rezistenta ,mai aveti si posibilitatea de a va adresa prin memoriu scris sau prin audienta directiei de specialitate din cadrul IGPR.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arme cu aer comprimat ContSters223863 ContSters223863 am cumparat in Italia(unde locuiesc)un pistol cu aer comprimat marca Walther CP99 cal 4.5 mm.Aici armele cu aer comprimat le poti cumpara doar cu cartea de ... (vezi toată discuția)
Pot obtine permisul de port arma daca am amenzi neplatite ? Bogdan88 Bogdan88 Pot obtine permisul de port arma ( arme neletale ) daca am amenzi contraventionale neplatite ? Am 800 lei de plata - 4 amenzi a 200 lei fiecare pentru ... (vezi toată discuția)
Port arma neletala doberv doberv daca x cumpara de la magazin un pistol cu bile de cauciuc,pistol care se vinde ca si arma neletala mai are nevoie de vreo autorizatie sau permis de port arma? (vezi toată discuția)