avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1098 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reclamatie notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reclamatie notar

Buna ziua,

Am incheiat un contract de vanzare cumparare a unui apartament, am fost la notar am semnat toate actele, problema a aparut in momentul in care am descoperit ca are datorii la intretinere si la electrica.
Cand a fost semnat contractul nu a fost ceruta nici o hartie de la asociatie sau d ela electrica prin care sa arate c anu are datorii.
Am mers la notar sa il intreb de ce nu a cerut aceste acte, si acesta a zis ca nu trebuia sa le ceara el.
Ce pot sa fac acuma cu aceste datorii???
Asociatia ma someaza sa le platesc, electrica imi spune ca vine sa imi taie curentul daca nu le platesc, iar notarul zice ca nu il intereseaza c anu e treba lui, de proprietar nici nu mai reusesc sa dau.
Pot sa fac o reclamatie notarului?Unde pot sa o fac si ce trebuie sa fac in acest sens?
Notarul este obligat, prin lege, sa ceara adevarinta de la asociatie si de la electrica???

Multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:08, 24 Martie 2010
Buna seara - ender009 -acum daca ai gresit ,ai gresit.Problema in momentul acesta este una materiala.Cit te costa sa platesti...Cit te costa sa te judeci cu:notarul,asociatia,vechiul prop.etc.:training:

@ender009
Bine pusa problema de @silvia p, e o chestiune de bani. Cat e restanta de plata?
Contractul ar deveni nul in cazul in care nu vreti sa platiti aceasta restanta si incepeti sa rascoliti cazul...... pentru ca in cazul in care nu faceti reclamatie se intelege ca acceptati sa platiti ce datorii a lasat vanzatorul. si va vedeti de treaba in continuare.

@AVLIL
Lupti, lupti, dar cand e vorba de un apartament in care ti-ai adus familia si risti sa-ti amani situatia locativa cu anii...si cand ai la dispozitie mijloace destul de precare si deloc sigure ca-ti rezolva problema...... parca, parca stai sa te gandesti de doua ori daca merita sa devii stindardul luptei cu coruptia sau cu incompetenta .... Probabil pe asta se bazeaza si notara cand l-a "trimis la plimbare" pe om.....si nu se poate spune cu usurinta ca toti murim, ca depinde si cum murim........ daca mai avem zile de trait....
Contractul nu poate deveni nul, el e nul si basta. Vine o problema, trebuie sa vinzi, ce faci? Daca nu gasesti pe unul sa cumpere cum ai cumparat tu, cu actele in neregula?
Problema e ca orice persoana interesata (vechi creditor al fostului etc.) poate cere constatarea nulitatii care deja s-a produs.
Eu nu mi-as lasa actul asa, aiurea, tocmai pentru ca platesc 30 de ani la bunul ala si tocmai pentru ca e vorba de acoperisul meu de deasupra capului.
Si ce mare scofala e? Chemi in judecata fostul prop si notarul ca sa iti refaca actul cu indeplinirea conditiilor legale; daca vrei si banii, ok, daca nu, da-i naibii, actul sa iti fie in regula!
Chemi si pe unul si pe altul ca instan ta sa vada nelegalitatea actului vechi si sa il oblige pe notar sa-si refaca prostia gratis, sa nu te mai coste nimic. Asta dupa ce il reclami si incerci sa negociezi ca poate iti face actul fara sa ajungi la instanta.
Sigur ca sunt dureri de cap, ca asta e viata: ori alergi inainte ori dupa. Cale de mijloc, gen: nici nu m-am interesat, dar ce bine am ajuns, mai rarut.

Ce situatie locativa se amana, nu se amana nimic, omul sta tot acolo, tot poate plati restantele sau nu... etc.
Haideti sa ne-ntelegem:
La ora actuala, daca cumparatorul nu contesta prostia notarului si accepta sa plateasca restanta, contractul e bine merci, nu-l intreaba nimeni de sanatate. Daca va vrea sa vanda in viitor nu-i cere nimeni decat contractul lui si atat, nu cum s-a facut tranzactia, ce acte a prezentat sau nu la notar cand a cumparat.
Este motivul pentru care e de interes cata restanta avea vanzatorul, pentru ca pentru 400-500 lei nu merita sa rascolesti problema....platesti si esti in casa ta...si ramai cu gandul ca te-a pacalit unul sau unii.

Se schimba treaba daca restanta e de 10.000 lei sau o suma pe care cumparatorul nu vrea s-o achite sau poate n-o are sau asociatia i-o cere imediat si in intregime si nu o poate da. Atunci, in functie de cat este in stare sa suporte ca stress, face reclamatie notarului, face proces, il cauta pe vanzator cu politia .....si toate cate urmeaza.
ok platesc datoria al asociatie(nu este mult era vorba de principiu si in cazul asta mai degraba platesc eu decat sa am probleme pe viitor), dar intrebarea e, daca vechiul proprietar are credite sau alte datorii si acestia vin sa ceara banii pot sa imi conteste contractul si sa il declare nul?

Alte discuții în legătură

Restantele la asociatie ale fostului proprietar bumbu bumbu Buna ziua , am si eu o intrebare la dvs, daca ma puteti ajuta . In luna decembrie 2012 am achizitionat un apartament , in momentul semnarii contractului de ... (vezi toată discuția)
Apartament vandut cu datorii la intretinere cris_nedelcovici cris_nedelcovici Avem urmatoarea situatie: In luna februarie se cere adeverinta - nu erau restante la acea data. In 15 aprilie, in contractul de vanzare-cumparare se ... (vezi toată discuția)
Recuperare restante intretinere de la fost proprietar mariacoman mariacoman doresc un sfat. am cumparat o garsoniera. de la data precontractului pana la data semnarii contractului definitiv au trecut 2 luni din motive juridice. la ... (vezi toată discuția)