avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... separare in extrasul CF
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

separare in extrasul CF

Buna ziua
As dori sa ma ajutati daca se poate in urmatoarea problema:
Intr-un extras CF exista 2 proprietari a unei suprafete de 1400mp si se specifica astfel proprietarul 1 detine 1/2 din imobile si teren (700mp) si prprietarul2 detine 1/2 din imobile si teren.
Mentionez ca aceasta suprafata totala de 1400mp a fost obtinuta din transformarea suprafetei exprimata in stanjeni maghiari in metri patrati.
Acum proprietarul1 vrea sa iasa din indiviziune si a contactat un inginer topometrist sa faca masuratorile pe partea lui de casa si teren, in urma masuratorilor a reesit ca are o suprafata de 835mp.
Problema este urmatoarea proprietarul2 este de acord cu hotarul dintre proprietati, dar nu este de acord ca proprietarul1 sa-si inscrie in CF separat suprafata de 835mp, deoarce el ar ramane in CF inscris doar cu 565mp, desi in realitate detine mai mult.
Proprietarul2 nu vrea sa i se masoare suprafata de teren de catre un inginer topo
Ce se poate face in acest caz?
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ne_nicku , utilizator 00:07, 23 Ianuarie 2007



Problema este urmatoarea proprietarul2 este de acord cu hotarul dintre proprietati, dar nu este de acord ca proprietarul1 sa-si inscrie in CF separat suprafata de 835mp,


nu inteleg, este sau nu este de acord?
in caz de neintelegere, judele decide#-o
Cred ca e necesar sa se masoare tot terenul si sa se solicite intai constatarea uzucapiunii, sau ma rog, o revendicare pt. toata proprietatea, urmand ca dupa aceea sa se dezmembreze terenul;)
Sorry Romy, da nu cred ca ai dreptate.:(
Co-proprietarii nu-si contesta unul altuia dreptul de proprietate. Ei sunt deja proprietari si apar ca atare inscrisi in cartea funciara.
De ajutor ar fi sa ne spuneti care este actul prin care ati devenit proprietari?
Va stiti cotele ideale de drept dar nu sunteti impartiti in natura? Ar ajuta...
Daca suntei co-propietari, singura solutie este iesirea din indiviziune, ocazie cu care se va face, daca cereti, o expertiza.
In baza acesteia si a altor acte pe care le veti considera utile a le depune, instanta va va imparti in natura.
Procesul nu e de recomandat, da e singura solutie daca nu va intelegeti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj judiciar SPavel SPavel Buna ziua ! Sunt coproprietarul unui imobil (casa) cu doua apartamente , in acelasi corp de cladire .Se poate impartii cladirea si terenul aferent , celor ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare fara iesire din indiviziune angella angella O problema m/a pus pe ganduri: daca sunt doi copropietari pe o suprafata de teren(cu constructii) si vor sa o dezmembreze in doua parcele dar fara sa faca ... (vezi toată discuția)
Vecinul nu recunoaste masuratorile topo emamarton emamarton Buna ziua. Am cumparat in 2011 un teren intr-un sat de langa Cluj Napoca, cu scopul de a costrui o casa. Terenul era deja intabulat si avea masuratori ... (vezi toată discuția)