avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Impozit microintreprindere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Impozit microintreprindere

Buna seara, va rog sa " ma luminati" cum calculez impozitul minim la o firma infiintata in oct.2009. Dupa parerea mea, ;) , deoarece imp.pe profit (16% )ar fi 0 , rezultatul este - pierdere , ar trebui sa platesc imp.minim, conform Cifrei de afaceri pe 2009, (se incadreaza intre 0 - 52.000) .
Declaratia 100 (pe 25 aprilie) o calculez : 2.200 : 12x 3 luni= 550 lei ?????
P.S. Titlul subiectului este "Impozit microintreprindere" deoarece firma a fost platitoare de imp. pe venit.
Va multumesc. Din Codul Fiscal (norme) nu prea am inteles
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 21:01, 26 Martie 2010
P.S. Titlul subiectului este "Impozit microintreprindere" deoarece firma a fost platitoare de imp. pe venit.

Avand in vedere ca soc a fost constituita in anul 2009 Nu calculeaza impozit minim
dar calculati impozitul pe venit aferent Venit *3%

De la 01.01.2010 soc a trecut automat la impozit pe profit Referitor la modul de calcul asteptam sa vedem ce ne mai pregatesc guvernantii
DA, pentru 15.10.2009- 31.12.2009 am platit 3% din venit. Era vorba de calculul pe care trebuie sa-l fac pt.declaratia 100 de la 25 apr.2010. Am inteles. Nimic mu-i sigur inca :D
Totul este foarte clar.
Societatile platitoare de 3% impozit AU DISPARUT incepind cu 1 ianuarie 2010.
Toate societatile platesc 16%.

Deci si firma ta plateste 16% de la 1 ianuarie 2010.
Vectorul fiscal a fost modificat de fisc DIN OFICIU.

Alberto Kurtyan
Ultima modificare: Miercuri, 24 Martie 2010
Albert Kurtyan, Consilier juridic
...cine a ascultat stirile la radi azi la 6 adio impozit anticipat nu mai platim nimic...=D>=D>=D>=D>=D>=D>=D>=D>=D>=D>=D>=D>=D>
AM inteles ca se plateste 16% de la 01.01.2010, dar daca in trim. I 2010 am... pierdere inseamna ca nu platesc nimic????

Alte discuții în legătură

Impozitul minim MOCANU DOINA MOCANU DOINA Va rog sa-mi spuneti , care este diferenta intre impozitul minim si impozitul forfetar?? Am inteles ca se ai ca baza de calcul cifra de afaceri a anului ... (vezi toată discuția)
Impozit profit 2011 popamirceacricau popamirceacricau Buna ziua, am urmatoarea situatie: -pe primele 3 trimestre 2010 am declarat si platit impozit minim in suma de 3225 lei; -pe trim.4 impozit calculat este de ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri impozit forfetar ramiha ramiha Buna ziua, Doresc sa infiintez un SRL si am o nelamurire in privinta impozitului pe care il voi plati:: Firma va fi microintreprindere, platind impozit ... (vezi toată discuția)