avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort comun acord & strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort comun acord & strainatate

Buna ziua.
As dori sa stiu cum tb sa procedez daca am termen de judecata a divortului pe cale amiabila, de comun acord, fara obligatii pe data de 24 aprilie dar eu nu voi fi in tara. Este necesar sa angajez un avocat care sa ma reprezinte? Mentionez ca vreau sa termin aceasta casatorie fara a ma mai prelungi prin tribunale. Deasemenea poate ma sfatuiti intr-o problema: mi-am luat masina dupa ce am depus acea cerere de divort din partea de bani rezultati din vanzarea a ceea ce aveam in comun...actuala, fosta sotie are vreun drept asupra ei?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:54, 23 Martie 2010
Pentru calea divortului acord, trebuie sa va prezentati personal. Chiar daca aveti avocat, tot trebuie sa va prezentati. Daca nu sunteti in tara, o procura speciala(judiciara) autentificata de notar . Un avocat are solutiile optime si va poate sfatui.
Ultima modificare: Duminică, 21 Martie 2010
ContSters122901, utilizator
Mai exista si varianta judecarii in lipsa dar va trebuie martori.Va trebui sa faca cerere reconventionala paratul in acest caz si veti fi gasit vinovat de divort.
Am ajuns la un acord cu doamna sa nu ne balacarim cu nimic si nici pretentii unul fata de altul...ni sa dat termen 2 luni dar a aparut o oportunitate de a pleca si chiar nu as dori sa o pierd...am avut deajuns o viata amara pana cand sa trag? de aceea as alege varianta plecarii si altcineva( in speta avocat) sa se ocupe de definitivare
Puteti pleca linistit daca lasati cuiva (nu neaparat avocat) o procura sa fiti reprezentat in fatza instantei – in cerere scrie clar ca amandoi sunteti de acord. Dar trebuie sa prezentati si o “motivatie” (dovada) a faptului ca nu sunteti prezent in sala de judecata deoarece sunteti in strainatate…
V-ati inteles si cu privire la numele pe care viitoarea-fosta sotie il va purta dupa desfacerea casatoriei? Sa nu existe… “poticneli”…
Puteti chiar, amandoi, sa imputerniciti acelasi avocat pentru a va reprezenta – platiti “juma-juma”. :)

Cat despre auto… daca ziceti ca nu aveti pretentii unul de la celalalt… Dar viitoarea-fosta sotie poate avea pretentii… Insa, daca in cerere nu e scris nimic despre partaj (auto, in acest caz) instanta se va pronunta numai asupra desfacerii casatoriei prin acord. Apoi… mai vedeti… daca face o cerere de partaj… Si o asemenea cerere trebuie timbrata la valoarea bunului ce urmeaza a fi… impartit.
Daca plecati la drum cu avocat de la inceput se putea rezolva si partajul.
Pentru divort trebuie sa existe si o dovada ca nu va aflati in tara.

Alte discuții în legătură

Divort la distanta bisoc liviu bisoc liviu buna ziua as dori sa stiu daca se poate divorta de sot (sotie)daca unul din ei e plecat in strainatate fara a fi nevoie ca vreunul din ei sa fie nevoit sa se ... (vezi toată discuția)
Divort prin acordul partilor ileana1 ileana1 am o prietena plecata in Anglia,sotul ei este tot acolo;nu mai sunt impreuna,stau de ceva vreme separat;nu au copii,nu au bunuri de impartit.Vor sa ... (vezi toată discuția)
Divort cand nici unul dintre soti nu se afla in tara Kati Ecaterina Kati Ecaterina Ne-am casatorit in Romania, am plecat din tara iar acum eu vreau sa divortez. Nu ma pot intoarce in tara pt a ma ocupa personal de divort, ii voi face mamei o ... (vezi toată discuția)