avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general probleme pt firma noua, fara activitate!??
Discuție deschisă în Contabilitate în general

probleme pt firma noua, fara activitate!??

buna ziua. am infiintata o firma noua in ianuarie anul acesta, sunt asociat unic si nu am defasurat nici o activitate. am citit undeva ca ar treui intocmit totusi un bilant al firmei, sau o declaratie pe proprie raspundere ca nu am desfasurat/desfasor activitate. in caz contrar o sa primesc amenda.
ce imi puteti spune despre asta, va rog.??
de cand am ridicat actele firmei de la registrul comertului nu am mai fost nicaieri. nu stiu, poate trebuia sa depun ceva acte undeva sau....
este o firma infiintata pe student, si multa experienta in domeniu nu am.. , inca. orice sfat e binevenit.
Cel mai recent răspuns: Cornelia Tulpan , Contabil 18:14, 21 Martie 2010

Din punct de vedere declarativ o sa trebuiasca sa depuneti pana pe 25 aprilie, declaratia 100 privind impozitul pe profit, in zero daca nu ati desfasurat activitate si tot in zero, daca v-ati declarat platitor TVA, decont 300.
Declaratii pentru lipsa activitate se depun la semestru I, adica pentru perioada ianuarie-iunie inclusiv si anuala la 31 decembrie plus declaratia anuala privind impozitul pe profit 101, la datele stipulate in lege.
Daca nu veti desfasura activitate inca, va recomand suspendarea firmei pe o perioada de maxim 3 ani.
Daca veti suspenda activitatea si neavand datorii la stat din lipsa activitate, puteti obtine regim derogatoriu si veti depune doar la semestru si anual declaratiile mentionate mai sus.
Ultima modificare: Duminică, 21 Martie 2010
Cornelia Tulpan, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit forfetar sederm sederm daca firma este inregistrata pe jud Olt, se poate plati in Bucuresti impozitul?? Mai este nevoie de bilant contabil daca firma este suspendata? (vezi toată discuția)
Ce declaratii se depun pentru firmele suspendate? anelisagreeb anelisagreeb Buna ziua, Doresc sa suspend activitatea firmei pe maximum admis de lege. Vroiam sa stiu daca exista posibilitatea sa nu mai depun nicio declaratie si niciun ... (vezi toată discuția)
Un srl cu actvitatea suspendata ce declaratii trebuie sa depuna pentru 2011 irina_stirbu2000 irina_stirbu2000 Suspendarea activitatii este inregistrata la registrul comertului din 01.02.2011,am primit aprobarea pentru regim derogatoriu prin iunie 2011 si am inteles ca ... (vezi toată discuția)