Se aude ca de la 01.01.2007 salariul minim pe economie va fi de 440 lei pt cei cu studii medii si de 880 lei pt cei cu studii superioare , e adevarat ! imi poate spune cineva , va rog !
Stipularea în contractul individual de muncă a unor clauze contrare dispoziţiilor legale este sanctionata cu amendă de la 2.000 lei la 5.000 lei.
Contractul colectiv de munca unic la nivel national se aplica de la data INREGISTRARII lui sau partile pot conveni ca data aplicarii clauzelor negociate sa fie ulterioara zilei de inregistrare a contractului. CCMN nu se aplica de la data publicarii lui in Monitorul Oficial. Vezi Legea nr.130/1996 - art.25 alin.3.
multumesc pentru raspuns.......dar ma interesa mai mult cine controleaza ca acei coeficienti sa fie aplicati corect, in baza carui fapt aplica amenzile respective:vin controale la firma sa verifice calificarea si incadrarea.....sau ITM -ul controleaza?
astazi am fost la ITM iar inspectoarea mi-a zis asa:
daca persoana este incadrata pe un post care nu necesita studii superioare, cf fisei postului, poate fi incatrat cu minim 440 lei.