avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... condica - verdictul se comunica?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

condica - verdictul se comunica?

Doresc sa stiu daca se comunica verdictul - nu am timp sa ma duc sa-l citesc din condica.
Cel mai recent răspuns: w0lfshad3 , utilizator 21:12, 22 Martie 2010
Art. 360. - Copii de pe dispozitivul hotararii se comunica partilor care au lipsit atat la judecata, cat si la pronuntare.

dar de aici nu rezulta, ca daca esti prezent nu ti se va comunica.
lucrez mult in penal...doar ii vad cum vin cu hotaraile primite acasa, atat cei care nu au participat la proces cat si cei care au participat.
w0lfshad3 a scris:

Doresc sa stiu daca se comunica verdictul - nu am timp sa ma duc sa-l citesc din condica.

Se comunica dispozitivul dar, aveti grija, daca ati fost prezent, calea de atac este de la pronuntare.
Avokitten a scris:

Art. 360. - Copii de pe dispozitivul hotararii se comunica partilor care au lipsit atat la judecata, cat si la pronuntare.

dar de aici nu rezulta, ca daca esti prezent nu ti se va comunica.
lucrez mult in penal...doar ii vad cum vin cu hotaraile primite acasa, atat cei care nu au participat la proces cat si cei care au participat.

Conform legii nu trebuie facuta comunicarea.
Nu dincauza legii comunica, ci pe considerentul sa stie omul de ce va fi arestat...
Multi sunt indusi in eroare si cred ca termenul curge de la comunicarea hotararii.Cei care nu au avocat...angajat...
Eu sunt reclamantul, si paratul e rezolutia procurorului NUP, n-am avut avocat din oficiu fiindca nu se da, si am fost prezent. Partea proasta e ca am avut pentru prima oara in viata o reactie ciudata la ureche, formandumi-se un dop de ceara si n-am auzit mai nimic din proces. Am facut cerere de reprezentare in instanta, iar judecatorul a luat cunostinta de ea.
Am depus actele din luna ianuarie, si nici pana acum procesul nu figureaza in dosarele tribunalului la dosarele ECRIS. Ce se intampla acolo?

P.S. Nu a parut ca mi se cere vreo parere la sfarsit, cel mai probabil urmand a se decide in timpul zilei. Daca asta s-a intamplat pe 16 martie, pana cand mai am optiuni si ce fel de optiuni?
Ultima modificare: Luni, 22 Martie 2010
w0lfshad3, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ucidere din culpa Fanel40 Fanel40 Sentinta finala intrun proces penal acuzat pentru omor din culpa (cu parte civila) cum se da sentinta pe loc sau se trimite rezultatul acasa? Avocatul din ... (vezi toată discuția)
Sentinta in procesele civile LUNCANU IONEL LUNCANU IONEL Va rog sa imi spune-ti in cat timp trebuie sa ajunga hotararea acasa dupa terminarea procesului (prima instanta), avand in vedere termenul procedural pentru ... (vezi toată discuția)
Pronuntare sentinta BIGHY BIGHY Scuzati-ma ca va deranjez cu o intrebare dar nu m-am lamurit in privinta unui aspect.Solutia intru-un dosar penal urmeaza a fi data zilele astea, de unde pot ... (vezi toată discuția)