avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PARTAJ PLATA SULTA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PARTAJ PLATA SULTA

PLATA SULTA DE CATRE PARAT instanta hotaraste imediat dupa cele 15 zile in care ar trebui sa faca recurs,cand este obligat sa mi plateasca sulta, va hotara in lipsa mea sau ne cheama sa discutam? daca ar fi sa accept propunerea lui cum ar trebui sa fac prin notar acte sau tot in instanta ce va sa il oblice sa si respecte cele spuse/ ? ca sa aflu ceva unde trebuie sa ma duc la arhiva tribunalului? CARE SUNT PASII? multumesc mult:">:">:">:">
Buna dimineata!
Am auzit multe ,,pareri'' in ceea ce priveste plata sultei.
Desi mi s'a raspuns personal la acest subiect , cu care ma confrunt si eu din pacate, subiectul deschis de userul mocutzy27 mi'a dat din nou de gandit.
La fel si raspunsul doamnei simonette12. Sa inteleg doamna avocat , ca nu exista un termen pentru plata sultei si ca acesta poate fi stabilit doar intre parti?:O, in cazul in care instanta, printr'o exceptie nu l'a stabilit?
Eu, in urma procesului de partaj, am primit acasa comunicarea in care mi se aducea la cunostinta hotararea definitiva si irevocabila, iar avocata mea m'ai spus ca intra in vigoare abia cand una dintre parti legalizeaza aceasta comunicare. In concluzie , daca una dintre parti merge cu comunicarea la tribunal si o legalizeaza
(oare cat ar ajunge aceste timbre pentru a legaliza acest act, ca pe mine m'au ruinat taxele astea si onorariile#-o) , aceasta devine un act in urma caruia decizi singur, dupa o anumita perioada daca trebuie sa apelezi la executare silita. Si in nici un caz NU instanta decide cand se va intampla asta. Am dreptate doamna avocat, sau nu?
Incurcate sunt caile Domnului dar si mai incurcate sunt ale justitiei din Romania.
Din toate cele cate mi s'au intamplat si prin cate am trecut de patru ani incoace , de cand am hotarat ca nu se mai poate cu el si am avut CURAJ sa divortez, am tras urmatoarele concluzii:
SINGURA CAUZA PENTRU CARE FEMEILE DIN ROMANIA SUNT ABUZATE FIZIC DE CATRE SOTI ,MULTE DINTRE CAZURI DUCAND CHIAR LA DECESUL VICTIMEI, ESTE FAPTUL CA NU ISI POT PERMITE UN DIVORT , ULTERIOR UN PARTAJ SI ATUNCI SE COMPLAC IN SITUATIA IN CARE SUNT SI SE AFUNDA DIN NOROI IN MOCIRLA VIETII MIZERE PE CARE MULTE FEMEI O DUC,DIN PACATE.
Taxele pentru un partaj, onorariile care nu sunt fixe pentru aceste procese si pe care multe femei amarate(financiar si nu numai) nu si le pot permite si nu in cele din urma faptul ca avocatul nu pune in discutie persoanei careia ii apara drepturile care sunt anumite consecinte daca.... sau care ar fi posibilitatile daca...(pentru ca omul de rand nu cunoaste aceste lucruri,asa cum s'a intamplat cu userul mocutzy27,iar avocat GabrielaA i'a spus
Daca nu v-ati gandit din timp...
...De unde sa stie doamna aceste amanunte ?????:(() toate acestea te pot baga in pamant ,la propriu, poti ajunge intr'o depresie din care sa nu te mai poata scoata nimeni
Sunt convinsa ca voi deranja toti angajatii din Justitie dar asta este adevarul.
Si inca o data spun, nu stiu cum este in alte tari , dar de ce se intampla in tara asta mi'e BEAH!!!!!!!
buna dimineata .
daca nu va face recurs sotul dvs. ( fostul ) , hotararea judecatoreasca trebuie investita cu formula definitiva si irevocabila .
ulterior adresati-va cu acea hotarare unui executor judecatoresc .
atentie la termenul de prescriptie de 3 ani !!
da multumesc. cred ca numai cei ce ce trec prin ele stiu de fapt cat de suparator este .asa este am avut un avocat care nu a comunicat cu mine cu toate ca eu am incercat ..... rezultatul.... nesfarsite intrebari la care ar fi trebuit sa imi raspunda av. si greseli de care profita paratul. totusi as vrea sa stiu ce ar trebui sa fac .?
explicati va rog "atentie la termenul de prescriptie de 3 ani" multumesc
Ati fi putut sa stabiliti un termen de plata a sultei. In cazul in care nu v-ar fi platit sulta ati fi putut sa cereti sa vi se atribuie dvs. bunul/bunurile.
Acum, puteti legaliza si investi sentinta in momentul in care este irevocabila.
Mergeti apoi la executor si recuperati...

Alte discuții în legătură

Plata sultelor ion luca c ion luca c In urma unei hotarari judecatorestidefinitive si irevocabile ,unul din trei mostenitori a fost obligat sa vanda suprafata de teren care a fost subiectul ... (vezi toată discuția)
Achitare sulta dodorel62 dodorel62 Buna ziua. Eu am avut un proces de partaj si in urma acestu partaj eu am ramas cu casa si trebuie sa-i achit sulta fostei soti o suma de 500 milioane de lei ... (vezi toată discuția)
Termen achitare sulta partaj ContSters61402 ContSters61402 In ultimii doi ani am fost implicata intr-un proces de divort + partaj, in urma caruia decizia a fost atribuirea catre mine a locuintei, cu conditia achitarii ... (vezi toată discuția)