avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PARTAJ PLATA SULTA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PARTAJ PLATA SULTA

PLATA SULTA DE CATRE PARAT instanta hotaraste imediat dupa cele 15 zile in care ar trebui sa faca recurs,cand este obligat sa mi plateasca sulta, va hotara in lipsa mea sau ne cheama sa discutam? daca ar fi sa accept propunerea lui cum ar trebui sa fac prin notar acte sau tot in instanta ce va sa il oblice sa si respecte cele spuse/ ? ca sa aflu ceva unde trebuie sa ma duc la arhiva tribunalului? CARE SUNT PASII? multumesc mult:">:">:">:">
nu vreau sa fac nimic decat dupa ce devine hotararea definitiva si irevocabila,insa paratul vine cu o propunere in care nu am incredere si pe care spune el daca nu o accept ma tine si 5 ani pana imi da banii... de aceea va in treb sa stiu ce atitudine adopt vizavi de propunerea lui. va multumesc din suflet pentru ajutor acum stiu ce am de facut, iar in legatura cu avocatii am tot respectul numai ca ar trebui sa se coboare la nivelul nostru de cunostinte in domeniu pentru a ne putea intelege mai bine. putina rabdare si compasiune nu strica,stiu ca este o meserie si nu trebuie sa priveasca ca pe ceva personal dar.... numai punandu te in locul celuilalt poti intelege ce gandeste si cred eu ca ar fi mai usor de abordat clientul. nu stiu poate gresesc dar.... eu asa gandesc. si eu lucrez cu omul si am ajuns la concluzia ca daca se simte egalul tau este el insusi si se simte in siguranta. multumesc
:offtopic: Observ tot mai multe mesaje pe langa subiect, mesaje consecutive, mesaje scrise in mod inutil cu majuscule. Toate acestea sunt impotriva regulamentului de postare si va rog sa reveniti la litera lui, multumesc.

Cu privire la subiect... am citit cu uimire ca un creditor trebuia sa fi cerut un termen... sau ceva de o formula definitiva si irevocabila... sau ca nu se poate executa hotararea pana la devenirea ei definitiva si irevocabila...
Eu sunt in dezacord cu toate astea.
Termenul pe care il poate sta bili instanta de plata printr-o hotarare (am intalnit, am si cerut) este un termen de gratie pentru debitor. Asa incat, nu vad cu ce il ajuta pe un creditor al unei sulte sa isi ceara amanarea platii catre el... :))
Daca instanta nu stabileste un termen, inseamna ca debitorul trebuie sa achite sulta imediat, el putand fi executat de la devenirea definitiva a hotararii, nu de la devenirea ei irevocabila.
Adica dupa ce trece termenul de recurs, indiferent daca s-a atacat sau nu...

De ce se executa imediat: pentru ca partea care primeste imobilul in natura l-a cerut; nu poti crede ca ceri un imobil fara sa ai bani sa dai pe el, fie chiar despagubire, nu? Ca nu inchei contracte de cumparare si vezi mai apoi daca ai de unde si cand da banii...
Asa incat, executarea se face imediat.
In cazurile in care debitorul solicita, instanta poate acorda pentru acesta un termen de gratie de cateva luni, executarea in acest caz putandu-se face dupa implinirea acelor luni de la definitivarea hotararii. Este in defavoarea creditorului; acest termen se stabileste in anumite situatii de fapt.

Lamuririle pe care le da un specialist sunt pe masura capacitatii sale de a isi imagina cat poate pricepe clientul sau; in toate cazurile, revine clientului mereu sa intrebe suplimentar, caci un specialist nu poate mereu sa-si imagineze exact, pentru fiece client in parte, cat a priceput si cat nu.
Asta tine si de capacitatea partilor (a ambelor) de a se alege reciproc; daca nu primesc informatiile sau explicatiile necesare mie, inseamna ca si eu am ales prost, un om nepotrivit, poate super bun specialist, insa incompatibil cu nevoile mele de amanunte.

Repet: nu mai redactati mesaje evident offtopic sau care tind sa acuze o categorie de oameni (fie ei avocati, clienti, mesteri etc.). Multumesc pentru intelegere, suntem obligati sa resopectam si noi legile antidiscriminare.
Ultima modificare: Marți, 23 Martie 2010
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
:D Eu ma refeream la cazul in care se atribuie provizoriu bunul cum spune art. 673^10.
In cazul in care nu poate plati sulta sa-mi atribuie mie bunul fara sa-mi bat capul cu executori si alti bani pierduti.
Nu de alta, dar multi se trezesc cu imobilele atribuite si dau din colt in colt ca n-au sa plateasca sulta.
Nu e preferata de instante, din pacate; nu inteleg exact de ce, este o justificare raportata la cat sta un dosar pe rolul respectivei instante, atat.
Poate intarzia inutil hotararea.
E buna in teorie, scuze ca nu m-am prins, dar in practica mai bine arati ca partea adversa are o situatie care nu ii permite sa plateasca sau ii ceri ei sa afirme contrariul, daca poate.
In plus, cand ceri prin cerere asta ("daca atribuiti imobilul paratei cu plata unei sulte fata de subsemnata, solicit in baza 610 indice 10 un termen de plata de 3 luni"), fara argumentare, instanta vede ca tu admiti ideea sa nu ti se atribuie bunul... :( E dezavantajos daca il vrei in natura.
Si daca nu il vrei... :D
va duceti la executor si executa hotararea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata sultelor ion luca c ion luca c In urma unei hotarari judecatorestidefinitive si irevocabile ,unul din trei mostenitori a fost obligat sa vanda suprafata de teren care a fost subiectul ... (vezi toată discuția)
Achitare sulta dodorel62 dodorel62 Buna ziua. Eu am avut un proces de partaj si in urma acestu partaj eu am ramas cu casa si trebuie sa-i achit sulta fostei soti o suma de 500 milioane de lei ... (vezi toată discuția)
Termen achitare sulta partaj ContSters61402 ContSters61402 In ultimii doi ani am fost implicata intr-un proces de divort + partaj, in urma caruia decizia a fost atribuirea catre mine a locuintei, cu conditia achitarii ... (vezi toată discuția)