avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PARTAJ PLATA SULTA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PARTAJ PLATA SULTA

PLATA SULTA DE CATRE PARAT instanta hotaraste imediat dupa cele 15 zile in care ar trebui sa faca recurs,cand este obligat sa mi plateasca sulta, va hotara in lipsa mea sau ne cheama sa discutam? daca ar fi sa accept propunerea lui cum ar trebui sa fac prin notar acte sau tot in instanta ce va sa il oblice sa si respecte cele spuse/ ? ca sa aflu ceva unde trebuie sa ma duc la arhiva tribunalului? CARE SUNT PASII? multumesc mult:">:">:">:">
daca partea obligata la plata sultei nu-si executa aceasta obligatie in termen de 3 ani , obligatia se va prescrie . ;)
Dumneavoastra vreti sa luati sulta inainte de implinirea celor 15 zile in care poate sa faca recurs ??
Sa stiti ca hot.jud. pe care o aveti la acest moment nu este definitiva si irevocabila.
Prin urmare, pana nu se termina toate caile de atac impotriva acestei hotarari, nu se poate pune in executare ceea ce v-a dat prima instanta.
De abia dupa ce se va termina si cu recursul, de abia atunci puteti sa puneti in executare hot.jud., indata ce o veti fi investit cu formula executorie (care costa 4 lei).
spiridon vasilica a scris:

SINGURA CAUZA PENTRU CARE FEMEILE DIN ROMANIA SUNT ABUZATE FIZIC DE CATRE SOTI ,MULTE DINTRE CAZURI DUCAND CHIAR LA DECESUL VICTIMEI, ESTE FAPTUL CA NU ISI POT PERMITE UN DIVORT , ULTERIOR UN PARTAJ SI ATUNCI SE COMPLAC IN SITUATIA IN CARE SUNT SI SE AFUNDA DIN NOROI IN MOCIRLA VIETII MIZERE PE CARE MULTE FEMEI O DUC,DIN PACATE.

Sunt de acord cu ce spuneti, dar nu numai. Toate femeile ar trebui sa aiba in primul CURAJ.
In felul acesta vor putea sa gaseasca toate resursele necesare trecerii printr-un, in definitiv, un mic pas prin viata.
Se stie foarte bine ca femeile sunt, in fapt, sexul tare =D>=D>=D>=D>
avocat roxanel a scris:
daca partea obligata la plata sultei nu-si executa aceasta obligatie in termen de 3 ani , obligatia se va prescrie .
Recomanda

Sa inteleg ca ar fi o perioada de cel mult 3 ani in care trebuie platita sulta, dupa care obligatia se va prescrie, asta insemnand , daca inteleg eu bine, ca fostului sot i se va atribui apartamentul iar mie fiind obligat sa 'mi plateasca partea ? sau se rejudeca procesul,nu inteleg termenul de a prescrie obligatia
Prescriptia obligatiei inseamna ca daca nu puneti in executare obligatia impusa de instanta, nu depuneti nici un fel de diligenta, nu va urmariti interesul, in termen de 3 ani (de la data comunicarii hotararii definitive si irevocabile) pierdeti dreptul de a mai cere indeplinirea obligatiei.

Alte discuții în legătură

Plata sultelor ion luca c ion luca c In urma unei hotarari judecatorestidefinitive si irevocabile ,unul din trei mostenitori a fost obligat sa vanda suprafata de teren care a fost subiectul ... (vezi toată discuția)
Achitare sulta dodorel62 dodorel62 Buna ziua. Eu am avut un proces de partaj si in urma acestu partaj eu am ramas cu casa si trebuie sa-i achit sulta fostei soti o suma de 500 milioane de lei ... (vezi toată discuția)
Termen achitare sulta partaj ContSters61402 ContSters61402 In ultimii doi ani am fost implicata intr-un proces de divort + partaj, in urma caruia decizia a fost atribuirea catre mine a locuintei, cu conditia achitarii ... (vezi toată discuția)