avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcoolemia de 0.07 la etilotest intra in toleranta ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcoolemia de 0.07 la etilotest intra in toleranta aparatului sau este tot contraventie?!

Aparatele etilotest sunt atit de precise incit nu dau erori niciodata chiar la nivel de sutimi?ce se stie despre acest aspect.Alcoolemia intre 0.01 si 0.09 cum este privita de cei care o constata,se penalizeaza ca si cea de 0.5 0,7?
Cel mai recent răspuns: dosagh , utilizator 05:26, 3 Ianuarie 2017
vio_rogojan a scris:
Conform adresei nr. A 8/4165 din 2002 a Institutului de Medicina Legala "Mina Minovici”, se considera ca pana la 0,10 mg/l alcool in aerul expirat , nu apare niciun fel de alterare a vitezei de reactie, a reflexelor sau a celorlalte functii psihomotorii , iar depasirea acestui prag atrage dupa sine raspunderea contraventionala .


Cum interpretati hotararile instantei de judecata ,care in cazul valorilor 0,5-0,7 mg/l alcool,au respins contestatia formulata impotriva PV ?
~ Conținut șters la cerere ~
O intrebare la 0,05 aer expirat daca iese 0.11 este penala pentru un accident rutier ?
As putea sa raman definitiv fara permisul de conducere ?
Ati putea indica unde ati gasit aceasta adresa? Eu am cautat-o cu google dar am gasit doar discutii despre aceasta si as fi vrut sa o gasesc (pe siteul iml-ului, de exemplu) si sa o pot citi in intregime

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcoolemie 0.14 mg/l alcool pur in aerul expirat PopescuCristian94 PopescuCristian94 Am fost oprit de Politia rutiera si testat cu aparatul etilotest , rezultatul fiind 0,14 mg/l alcool pur in aerul expirat. In data de 28 septembrie noul cod ... (vezi toată discuția)
Existenta starii "sub influenta bauturilor alcoolice" dosagh dosagh buna ziua. va rog sa binevoiti sa imi indicati actul normativ care stabileste existenta starii unei persoane \"sub influenta bauturilor ... (vezi toată discuția)