Acum 10 zile, o cunostinta de-a mea, de gen feminin a fost oprita in Targoviste, (Orasul in care nu este neaparat sa fi prost ca sa dai in gropi!!!), de catre un agent de circulatie si i-a comunicat ca nu a acordat prioritate la trecerea de pietoni! Prin stilul lor caracteristic, superior regnului vegetal, si-a impus in fata unei femei autoritatea de regi ai strazilor si i-a suspendat carnetul. Din nefericire, s-a intimidat, a semnat si a si platit amenda ca sa nu pateasca ceva mai rau.
Dar cand a ajuns acasa si a judecat lucrurile la "rece" a constatat ca a facut o mare gresala!! Mai mult , a constatat ca PV intocmit de Dl politist a fost intocmit gresit, deoarece a fost incadrata la art referitor la trecerea la nivel cale ferata, ceea ce este in contradictie cu textul in care spunea ca nu a acordat prioritate la trecerea de pietoni!
Intrebare:
daca depune contestatie, are castig de cauza?
Logic asa ar fi. Sa formuleze plangere contraventionala si sa atace acest proces verbal. Va trebui insa sa dovedeasca ca a savarsit o alta contraventie decat cea precizata in pv si sa arate de ce a semnat daca faptele nu erau adevarate. Ar fi bine daca ar avea un martor impartial (nu ruda) care sa fi fost in masina cu prietena dvs.
Mult succes.
Av.M.Hornea
In termen de 15 zile de la primirea procesului verba,persoana respectiva trebuie sa depuna contestatie la instanta competenta teritorial.
Astfel cum va sfatuia distinsa dna.avocat, ar fi bine sa aiba 1-2 martori care sa faca precizarea realitatii,in sensul consemnarii eronate din procesul verbal,situatie care ar duce la constatarea nulitatii procesului verbal conf.art.16 din OG nr.2/2001.
Fara martori nu se poate demonstra aceasta eroare a agentului constatator
Amendat de 2 ori
gl77tom
Buna ziua in data de 22-03-2013 am fost oprit depol galati pentru neacordarea prioritati pietonilor pe trecerea de pietonii si am fost amendat cu suma de ... (vezi toată discuția)