Puteti sa-mi spuneti va rog,in cat timp are obligatia conducerea societatii sa raspunda cererii prin care se solicita drepturi banesti,sal compensatorii si solicitarea reincadrarii conf.CM si CCM dupa concedierea colectiva?
Multumesc
Am cerut reangajarea deoarece societaea isi redeschide activitatea avuta inaintea concedierilor,la mai putin de 9/12 luni,mai exact la 4 luni si stiu ca art 72 CM/75CCMimi da acest drept.Nu contest concedierea care a fost facuta in baza atr.65(1)desi nu am semnat nici o decizie de concediere si nu ne-a spus nimeni ca avem dreptul la preaviz platit,am primit direct cartile de munca,inchise in baza art.mentionat si inscris si nr.deciziei depuse la ITM.
Nu am specificat un termen de raspuns,asadar dierctorul poate sa nu-mi raspunda?
Multumesc
Ca sa mergem pe analogie, daca salariatii au la dispozitie 10 zile lucratoare pentru a-si manifesta in scris consimtamantul cu privire la locul de munca oferit (art. 72(3) Codul muncii), atunci si angajatorul ar trebuie sa aiba tot 10 zile lucratoare ca sa va raspunda.
Multumesc!Cred ca nu am sanse sa imi raspunda deloc pt ca am aflat ca nu am primit nici nr. de inreg.asa ca o sa o trimit prin posta si fax .
M-a sunat insa managerul si mi-a spus ca s-au mai gandit si ca vor sa vin din mai,desi ei deschid in aprilie.Zice ca nu isi permite mai devreme ,dar are doua fete noi carora le face angajarea din aprilie ca e intelegerea ei si nu treaba mea.Nu ar trebui sa am prioritate ca fost angajat concediat?
Nu ar fi corect sa ii rog sa-mi faca instiintarea in scris?Pt ca de cuvant nu s-au tinut niciodata,iar eu tot ce le-am comunicat a fost in scris.
Daca refuz si spun ca doresc reincadrarea la 1 aprilie ca toti fostii angajati concediati,mai pot apoi sa fac apel la art.72 CM?
Da.
Solicitarea angajatorului de reincepere trebuie sa fie in scris, iar dvs sa raspundeti in scris. In acea solicitarea trebuie sa fie specificata data cu care se solicita reinceperea muncii.
Dvs aveti prioritate in ocuparea postului de pe care ati fost concediat. Sau a unui post corespunzator pregatirii dvs.
Angajatorul poate solicita reinceperea lucrurlui la date diferite, functie de cum planifica necesarul de personal.