avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... probleme dosar indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

probleme dosar indemnizatie crestere copil

Buna ziua!
Saptamana trecuta am realizat ca intr-adevar traiul in Romania este un adevarat chin, si ca faptul se datoreaza institutiilor statului care o daun in bara de fiecare data!Acum 2 luni, in ianuarie mai exact, am fost sa-mi depun dosarul pt indemnizatie crestere copil...lista cu documentele necesara bifata complet, si altele in plus la mine, ca deh.....ma astept sa-mi mai ceara si altele! Pe langa salarul de baza la angajator, mai aveam si un contract de mandat de asistenta in brokeraj, am adus si de acolo adeverinta de venit, cum cerea lista....si in plus imi mai cere si contractul, ca sa vada daca e contract comercial, incheiat in baza art.46 din CF, ca altfel, daca e contract civil, nu se ia in calcul venitul respectiv. Am adus contractul, dosarul a fost ok!(ziceau ei atunci). Dupa doua luni, primesc telefon: "stiti, dosarul nu e complet! Ne trebuie adeverinta de la broker in care sa se specifice ca acel contract e incheiat in baza art.46 din CF si ca e contract comercial, nu ajunge contractul in sine, mai trebuie si de la finante decizia de impunere si dovada platii impozitului si adeverinta ca sunt cu impozitul la zero!Am facut rost si de aceste documente, le voi depune, dar ma intreb: vor mai trece inca 2 luni pana imi vor mai cere alte documente? Banuiesc ca nu sunt singura cu astefel de contracte, de ce nu specifica in lista aceea ce alte documente sunt necesare in astefel de cazuri? Ceea ce vreau eu sa stiu este ce spune legea despre termenul de solutionare al unui astfel de dosar, pentru ca in cazul in care ma mai amana inca 2 luni eu vreau sa-i actionez in justitie! Am restante la intretinere si datorii pt ca traim 3 persoane pe salarul sotului, iar nevoile unui bebelus nu sunt mici, dupa cum stiti, si toate astea pentru ca cei de la ASCO nu stiu ce acte le trebuie! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, sunt de-a dreptul disperata! Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:55, 13 Aprilie 2010
Iata ce spune OUG 148/2005:

Art. 9. -
(1) Cererile pentru acordarea drepturilor prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă, reprezentând indemnizaţie, stimulent sau alocaţie de stat pentru copii, şi documentele din care rezultă îndeplinirea condiţiilor legale de acordare a acestora se depun, după caz, la primăria comunei, oraşului, municipiului, respectiv sectoarelor municipiului Bucureşti, pe raza căreia/căruia solicitantul îşi are domiciliul sau reşedinţa.
(2) Până la data de 10 a fiecărei luni, primăriile au obligaţia de a transmite pe bază de borderou cererile înregistrate în luna anterioară, însoţite de documentele justificative, la direcţiile judeţene de muncă, solidaritate socială şi familie, respectiv la direcţia de muncă, solidaritate socială şi familie a municipiului Bucureşti, denumite în continuare direcţii teritoriale.
(3) Cererile prevăzute la alin. (1) se soluţionează în termen de 15 zile lucrătoare de la data înregistrării la direcţia teritorială, prin decizie de admitere sau, după caz, de respingere, emisă de directorul executiv.
(4) Decizia prevăzută la alin. (3) se comunică solicitantului în termen de 5 zile lucrătoare de la data emiterii.
(5) Contestaţiile formulate împotriva deciziei prevăzute la alin. (3) se soluţionează potrivit Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004.
Buna ziua, si multumesc pentru raspuns. Revin pentru ca, inca mai astept indemnizatia....si asta pentru ca mi s-au mai cerut acte!:stunned: De exemplu, mi s-a cerut decizia de impunere pe 2009, asta in masura in care nici macar nu am primit adeverinta de venit de la firma de brokeraj cu care am avut contract, sa pot merge sa depun declaratia 200...pentru care am termen pana la 15 mai sa o depun! Dar, pentru ei e totuna, ca ei au decizii de impunere de la alte dosare si pt 2010...degeaba le explic ca exista venituri estimate, ca PFA-urile isi platesc impozitul trimestrial, si de aceea au deja decizii de impunere, ca lor le trebuie si gata!Nu conteaza nici ca in mod normal decizia de impunere pt venituri cu retinere la sursa vine in august, pana nu le-o dau nu-mi dau dosarul la plata. Ce pot sa fac dpdv legal in acest caz?
1. Nu ma mai pricep la asa ceva.
2. Poate sa va raspunda un consultant fiscal cum sa procedati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Greseala calcul indemnizatie? ck ck Buna dimineata! As vrea sa intreb ceva, o sa incerc sa rezum: sotul a iesit dintr-un AF pt concediul de crestere a copilului. A primit adeverinte de venit ... (vezi toată discuția)
Acte necesare buburuza22 buburuza22 Buna ziua! Intrebari: De ce acte este nevoie pentru intcmirea dosarului pt indeminizatia de crestere a copiluilui? Exista formulare tip si daca exista de ... (vezi toată discuția)
Respingere dosar ccc cristinabalan cristinabalan Buna seara. Am nevoie de sfatul unui avocat. La data de 09.11.2009 am intrat in somaj pe durata de 12 luni, iar la data de 12.09. 2010 am nascut. Am depus ... (vezi toată discuția)