Buna ziua
Ma confrunt cu o problema si v-as fii tare recunoscatoare daca m-ati putea ajuta .
Problema sta in felul urm : tatal si bunicul meu ( tatal tatalui meu ) sunt propietarii unei locuinte . Tatal meu mai avea un frate care din pacate a decedat . Bunicul fiind batran doreste sa imi lase mie partea lui de locuinta ( jumatate din casa ). Care sunt modalitatile legale prin care as putea dobandii partea bunicului?
In momentul de fata cum fratele tatalui este decedat , la partea bunicului ( dupa moartea sa ) are dreptul si fiul fratelui decedat ( adica verisorul meu ).
Stiu ca putem face contract de vanzare -cump cu clauza de intretinere ? Ce inseamna si ce implica acest lucru ? Se platesc bani ? Daca da ce valoare ? Cine evalueaza locuinta ? Verisorul meu poate ataca in instanta acest lucru ?
Exista posibilitatea ca bunicul sa il dezmosteneasca pe verisorul meu ? Incercam sa gasim o cale cat mai simpla si ''ieftina'' si bineinteles mai greu atacabila in instanta .
1) Pentru operatiunile de vanzare-cumparare, schimb sau orice alt transfer de proprietate al constructiilor de orice fel si a terenurilor aferente acestora, precum si al terenurilor de orice fel fara constructie, vanzatorii trebuie sa plateasca un impozit care se calculeaza astfel:
a) pentru constructiile de orice fel cu terenurile aferente acestora, precum si pentru terenurile de orice fel fara constructii, dobandite intr-un termen de pana la 3 ani inclusiv :
- 3% pana la valoarea de 200.000 lei inclusiv;
- peste 200.000 lei, 6.000 lei + 2% calculate la valoarea ce depaseste 200.000 lei inclusiv;
b) pentru imobilele dobandite la o data mai mare de 3 ani:
- 2% pana la valoarea de 200.000 lei inclusiv;
- peste 200.000 lei, 4.000 lei + 1% calculat la valoarea ce depaseste 200.000 lei inclusiv.
trebuie sa vedeti exact in care dintre situatii va incadrati
multumesc ....nu am inteles in totalitate:sorry:
de ex ei au cumparat in 1992 o casa batraneasca si au dat sa zicem 10 mi euro, apoi au daramat casa aia ( au obtinut aprobarile etc ) si au costruit una mare . Acum val asteia este de 50 mii euro ( am pus niste sume orientative ) ....dvs imi spuneti ca val care ar tb trecuta in ctr va fi de 40 mi euro ? SI la aceasta val voi platii taxele impuse de notar ( fiecare notar are taxele lui) si 2% impozit sa zicem ?
Din ce stiam eu la un ctr de V/C simplu se trece o valoare gen cum am precizat mai sus dar la un ctr de V/C cu clauza de intretinere se trece o val estimata a ingrijirilor pe 10 ani ....gresesc? Asadar pe mine ma inters o tranzactie cat mai ieftina . La Ctr V/C cu clauza de intretinere exista o suma minima pe care tb sa o treci in ctr ?
Se trece valoarea contractului de 40.000 euro, de exemplu. Din acesti bani se trece o suma ca avans, iar din diferenta se calculeaza valoarea intretinerii la o suma de x / luna pe o perioada de n ani.
Mostenire
mel 75
buna ziua!tatal meu a murit acum cateva luni.eu sunt fiica lui el fiind divortat de mama mea, iar inainte de decesul lui a murit si copilul lui dintr-o alta ... (vezi toată discuția)