Am preluat contabilitatea unei firme de transport marfa. A avut activitate, respectiv tva de plata, impozit pe profit, dar declaratiile 300 si 101 au fost depuse cu zero pentru ultimii 2 ani. Intrebarea mea este cum sa aduc la zi firma cu obligatiile restante, care apar in contabilitate, mai ales la declaratia 300 ma intereseaza. Le las asa cu zero, si la decontul urmator pun la randul cu tva de plata restant de pe perioada trecuta intreaga suma de tva ce apare in balanta, sau fac rectificative?
Si mai am o problema... Bilantul a fost depus... fara sa se faca declaratia 101 si sa se inregistreze impozitul pe profit aferent....deci nu e corect... si pe deasupra oblligatiile aferente salariilor au fost declarate la finante, dar nu au fost inregistrate in contabilitate.... Sa le inregistrez acum eu in contabilitate pe 2010, sau pe anii respectivi, si astfel sa refac bilantul????
Nu stiu cum pot fi unii contabili asa de nepasatori incat sa faca o vraiste din contabilitate...
Daca ma poate lamuri cineva....
buna ziua...
Imi exprim si eu opinia, cu parere de rau ca aveti o asemenea situatie,daca sunteti contabila o sa aveti mult de lucru si multe de lamurit..
In legatura cu decontul de Tva, adica decl.300 faceti totul corect la primul decont trimestrial(daca este la trim. sau lunar) ,adica corectiile la rindul de regularizari dupa cum v-a aratat mai sus colega @cameliaj..felicitari Camelia..
Storno cheltuiala
simoponea
Buna ziua!
AM o cheltuiala de 5000 ron din 2011 pe care trebuie sa o stornez in 2013.
Contul de cheltuiala este 0 in 2013, o inreg pe 1174?
Si modific 101? (vezi toată discuția)