avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Patimoniu initial ONG/Asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Patimoniu initial ONG/Asociatie

Care lege este valabila pt infiintarea unui ONG?
Cat este patrimoniul initial pentru infiintarea unei asociatii?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: detti74 , utilizator 13:24, 24 Martie 2010
OUG nr.26/2000 (actualizata in 2008) privind asociatiile si fundatiile.
Conform art.6 al.(2) lit. f , dintre elementele obligatorii pentru infiintarea asociatiei face parte si "patrimoniul initial al asociatiei; activul patrimonial, in valoare de cel putin un salariu minim brut pe economie, la data constituirii asociatiei".
Multumesc mult.
Mai exista si o lege 34 /2010 publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 151 din 9 martie 2010, care modifica insa numai art.7 din ordonanta 26/2000, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 246/2005, cu modificarile ulterioare.
1.Legea care consituie ca temeiul legal al infiintarii, functionarii si dizolvarii unei asociatii si fundatii este OUG nr.26/2000, cu toate modificarile si completarile ulterioare.
2. Patrimoniul initial al unei asociatii la data infiintarii trebuie sa fie de minim un salariu minim pe economie la data infiintarii acesteia.
Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Martie 2010
detti74, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare asociatie - patrimoniu initial portik portik Care este patrimoniul initial al unei asociatii ? a) un salar brut pe economie ? (conf. OG nr.26/2000 art.6) sau b). doua salarii brut pe economie ( ... (vezi toată discuția)
înfiinþare fundaþie leonte_corina leonte_corina Bună seara! Aş dori să aflu dacă valoarea patrimoniului iniţial necesar pentru înfiinţarea unei fundaţii trebuie să fie de cel puţin 100 de ori ... (vezi toată discuția)
Ong Mariralu Mariralu As dori sa stiu care este capitalul social minim pentru infiintarea unui .ONG. Multumesc! (vezi toată discuția)