avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... adeverinte pentru "pensionari"
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

adeverinte pentru "pensionari"

pot elibera adeverinte de sporuri sau de grupa doar cu semnatura directorului general fara semnatura celui care a intocmit adeverinta? daca nu am personal angajat pentru postul de resurse umane, pot elibera adeverinte? cine ar mai putea semna la "intocmit"? contabila are voie sa intocmeasca adeverinte? sau responsabilul SSM care este angajat cu doua ore/zi are voie sa semneze? daca nici unul dintre cei 2 nu au voie atunci ce pot sa fac? trebuie sa angajez "arhivar"? nu se poate sa predam arhiva cu statele de plata undeva anume? astep raspuns! va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valentin Mester , utilizator 22:07, 26 Martie 2010
Angajatorul trebuie sa elibereze adeverinte conform Ordinului 250/2008 al Ministrului Muncii.O sa gasiti formularul pe net,am avut si eu nevoie de o astfel de adeverinta,in care sunt trecute prevederile art.288 si 289 din Codul Penal,referitoare la falsul in inscrisuri oficiale.Foarte multi angajati sau pensionari incearca sa obtina adeverinte de venituri anterioare anului 1989,dar in Legea 3/1977 se specifica :contributia pt.pensia suplimentara se calcula la salariul de incadrare+sporul de vechime,de unde rezulta ca si CAS s-a oprit tot pt sumele mentionate.Din aceasta cauza angajatorii se feresc "ca dracul de tamaie"sa elibereze astfel de adeverinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverintele de venit net uta72 uta72 sunt responsabil cu intocmirea statelor de plata ( ocup functia de secretar scoala) , as dori sa stiu cine trebuie sa intocmeasca adeverintele de venit ( ex. ... (vezi toată discuția)
Referitor obligații arhivar Adi Adi Adi Adi Buna ziua, as dori si eu o informatie de la dumneavoatra . Sunt referent cu atributii de arhivar in cadrul unei institutii, fara a avea vreun curs in acest ... (vezi toată discuția)
Semnarea declaratiilor ioana b ioana b daca sunt angajata ca si contabil pot sa semnez toate declaratiile? (vezi toată discuția)