avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inundat fortat !
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inundat fortat !

De 10 ani locuinta mea este inundata in mod frecvent atunci cand sunt ploi sau ninsori abundente, datorita unui vecin care imi foloseste acoperisiul casei pe post de terasa. Acesta sustine ca detine act de propietate pe acel spatiu iar eu sunt obligat sa stau cu casa inundata.

In 2009 lam actionat in judecata cu obligatia de a face, imediat dupa ce am depus actele vecinul sa apucat de "reparatie" inlocuind mozaicul cu alte materiale. Vazand aceste lucruri am zis totusi sa renunt la proces. Anul acesta camera a fost inundata pe jumatate (peretii sunt uzi de sus pana jos!)

Nu am nevoie de bani din partea lui, vreau sa o repar singur ca pentru a primi despagubiri din partea lui e cale lunga datorita legislatiei romane.

Vreau doar sa nu mai am probleme cu infiltratiile de apa provenite de pe aceasta terasa.
Cel mai recent răspuns: bfun , utilizator 16:59, 14 Aprilie 2010
elga50 a scris:

Nu se inseala.
Companiile de asigurari evita sa faca contracte celor aflati la ultimul etaj, care au o terasa deasupra apartamentului, pentru ca se stie ca acele apartamente sunt des inundate de la ploaie si zapada topita si ies in paguba.
Altceva este pentru apartamentele, asa cum este si cel al vecinului Dv., situate in pozitii de mijloc. La acestea, inundatiile sunt accidentale, nu previzibile.

M-am referit strict la existenta cadrului legal de incheiere asigurare locuinta .
Asigurarea locuintelor se impune pentru eventualitatea asigurarii recuperarii prejudiciilor .
Dupa cum se incheie si asigurarea auto,ca masura asiguratorie
In cazul mentionat de subsemnata,apartamentul de la ultimul nivel a fost reamenajat,reutilat cu inlocuirea integrala lucrari ascunse,in august 2009 proprietarul a incheiat asigurare, care a fost benefica in ianuarie 2010 pentru acoperirea prejudiciilor cauzate ,atat vecinilor cat si titularului asigurarii,cauzate nu de la terasa deasupra apartamentului,pentru care se stie ca acele apartamente sunt des inundate de la ploaie si zapada topita dupa cum a-ti precizat dvs ,.ci de la viciul de turnare la elementul de legatura intre instalatia polipropilena si robinet calorifer din proprietatea titularului politei de asigurare locuintei
Ultima modificare: Miercuri, 24 Martie 2010
ynocentta, utilizator
Interventie moderator
V-am rugat si eu si @adriantot sa nu mai citati mesaje care sunt scrise pe aceeasi pagina. Utilizatorii vad si citesc si ei, nu trebuie sa le scoateti ochii inca o data cu ceea ce au mai citit.
Am facut si acest lucru "Am fost la politie, am depus plangere iar raspunsul politiei a fost urmatorul" :

Aceasta problema nu este de competenta noastra pentru ca nu o face intentionat (inundatia), solutia este instanta de judecata.

Acum situatia sta in felul urmator :

Bani de avocat in acest moment nu dispun.
Paguba facuta de vecin este semnificativa, nu atat material cat moral.
Ce solutie am? Oare sunt obligat sa stau cu apa in casa?
Conform art.219 Cod Penal, distrugerea, degradarea ori aducerea in stare de neintrebuintare, din culpa, a unui bun, chiar daca acesta apartine faptuitorului,
in cazul in care fapta este savarsita prin incendiere, explozie sau prin orice alt asemenea mijloc si daca rezulta pericol public, se pedepsesc cu inchisoare de la o luna la 2 ani sau cu amenda.

Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza distrugerea ori degradarea din culpa a unei conducte petroliere sau de gaze, a unui cablu de inalta tensiune, a echipamentelor si instalatiilor de telecomunicatii sau pentru difuzarea programelor de radio si televiziune ori a sistemelor de alimentare cu apa si a conductelor magistrale de alimentare cu apa, daca a avut ca urmare aducerea in stare de neintrebuintare a acestora.

Distrugerea, degradarea sau aducerea in stare de neintrebuintare, din culpa, a unui bun, chiar daca acesta apartine faptuitorului, in cazul in care a avut consecinte deosebit de grave, se pedepsesc cu inchisoare de la unu la 6 ani, iar daca a avut ca urmare un dezastru, pedeapsa este inchisoarea de la 3 la 12 ani.

Cand dezastrul ori consecintele deosebit de grave s-au produs ca urmare a parasirii postului sau a savarsirii oricarei alte fapte de catre personalul de conducere al unui mijloc de transport in comun ori de catre personalul care asigura direct securitatea unor asemenea transporturi, pedeapsa este inchisoarea de la 5 la 15 ani.

Spuneti-le celor de la politie (lucratorului care are inregistrata plangerea dvs) ca art.,219 Cod Penal , la alin 3 prevede clar distrugerea din CULPA!!! Deci forma de vinovatie nu este intentia! Sfatul meu este sa mergeti in audienta la comandantul unitatii cu Codul Penal in mana si sa aratati abuzul pe care il face acel lucrator de politie incompetent! Si , daca se mentine ideea , sa ii faceti si acestuia o plangere penala pentru abuz in serviciu si favorizarea infractorului!B-)
Succes!
:luck:
Ne umplem de plangeri aiurea in tramvai, ca asa ne-am invatat, cand nu ne place ceva, repejor o plangere! :))
MIe nu imi pare ca ar putea avea castig de cauza si s-ar putea trezi cu un NUP si apoi cu un denunt calomnios de toata frumusetea, ca sa se invete minte sa mai faca plangeri desarte!
Personal am sfatuit clienti sa faca denunturi calomnioase pe plangeri repetate si inutile ale unora care atata stiau!
S-a linistit domnul cu plangerile dupa plata unor sume... de despagubire!

Din pacate, in afara de actiune si asigurare, altceva nu vad. Daca aveti acele credite, nu aveti vreo ipoteca, vreo asigurare a locuintei? Ia vedeti ce aveti pe acolo, poate gasiti variante alternatite!
Cat despre valori ca nu sunt mari... depinde, se poate ajunge la degradarea structurii de rezistenta a cladirii, mai ales ca nu stiu cat e de noua si a dv.

Alte discuții în legătură

Daune provocate de vecinii din bloc Xantipa Xantipa As dori sa aflu temeiul legal in baza caruia pot actiona in instanta vecinul de deasupra apartamentului meu care,refuzand sa remedieze defectiunea de la ... (vezi toată discuția)
Vandalizarea autoturismului hsimona hsimona va rog sa ma ajutati cu legi din ro care ma apara impotriva vandalizarii masinii de catre vecinii rau intentionati.au aruncat intentionat cu cani si borcane in ... (vezi toată discuția)
Avarie vecini Anda82 Anda82 Polita de asigurare acopera daunele provocate vecinilor in urma reparatiilor locuintei mele sau in urma unei inundatii? (vezi toată discuția)