avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere individuala art 65
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere individuala art 65

intrebarile sunt urmatoarele:

1. la acest articol, compania care m-a concediat trebuia sa puna la dispozitie lista cu locurile de munca vacante care s-ar fi potrivit cu pregatirea mea?
2. locul de munca a fost desfiintat ca urmare a reducerii activitatii si reducerii nr de posturi. Postul meu a fost de "marketing specialist" intr-un departament al directiei de marketing. In procesul reorganizarii deirectiei de marketing, s-au infiintat alte posturi de specialist marketing dar in alte departament ale directiei de marketing; asadar aceste posturi noi aveau alte atributii, diferite de cele din postul meu, desi se numeau la fel: "marketing specialist"; mentionez ca aveam competentele necesare , experienta si pregatirea necesare pentru noile posturi, asa cum reiese din fisa postului; intrebarea este daca nu cumva, ca urmare a desfiintarii postului meu, compania trebuia sa-mi ofere implicit unul din noile posturi. Precizez de asemenea ca noile posturi au fost scoase la concurs pentru toti cei vizati de restructurare din directia de marketing. deoarece numarul lor era mai mare decat numarul posturilor infiintate. Ceilalti colegi de-ai mei insa nu aveau aceasta pozitie de marketing specialist, ocupau alte posturi, se numeau altfel;
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:17, 25 Martie 2010
Care articol?
Cred ca ai inceput undeva si ai terminat in alta parte intrebarea. Oricum, fii mai precis si mai scurt.
art. 65 din Codul muncii - pentru motive care nu ţin de persoana salariatului, restructurare, reorganizarea activitatii. Era scris in subiectul mesajului.
am fost specialist marketing dar s-au infiintat alte posturi de specialist marketing, cu alte atributiuni insa fata de cele din fisa postului meu. aceste noi posturi s-au scos la concurs.
În cazul desfacerii contractului individual de muncă, în temeiul art. 65 din Codul muncii, angajatorul nu are obligaţia de a oferi un loc de muncă salariatului concediat.
Multumesc frumos pentru raspuns. Puteti sa ma ajutati va rog frumos cu un raspuns si la partea a doua a problemei? s-au infiintat posturi cu aceeasi denumire cu a mea (marketing specialist) cu alte atributii insa, diferite de cele din fisa postului meu.
Are dreptul sa infiinteze alte posturi, iar dvs puteti participa la acel concurs pentru ocuparea unui post.

Alte discuții în legătură

Concediere art 65 - post desfiintat , infiintat alte 5 posturi cu aceeasi denumire, cf c.o.r. kira.11 kira.11 Am fost recent disponibilizata cu articolul 65. Postul X pe care l-am detinut s-a desfiintat. In noua organigrama apar insa alte 5 posturi X, cu aceeasi ... (vezi toată discuția)
Post desfiintat vs concediu de pt.crestere si ingrijire copil Dascalu Camelia Raluca Dascalu Camelia Raluca Buna ziua, Sunt in concediul pt.cresteresi ingrijire copil si am fost anuntata de curand ca mi se va desfiinta postul deoarece firma isi reorganizeaza ... (vezi toată discuția)
Legea 118/2010 ciuciu ciuciu Se poate invoca, in caz de restructurare in baza acestei legi nr.118/2010, faptul ca exista o directiva europeeana care recomanda desfasurarea unei anumite ... (vezi toată discuția)