avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... post desfiintat vs concediu de pt.crestere si ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

post desfiintat vs concediu de pt.crestere si ingrijire copil

Buna ziua,
Sunt in concediul pt.cresteresi ingrijire copil si am fost anuntata de curand ca mi se va desfiinta postul deoarece firma isi reorganizeaza activitatea insa se vor infiinta posturi care implica aceleasi atributii doar in 2 orase.

Ei mi-au popus sa ma reintorc din concediu si sa dau examen pe unul din noile posturi (sunt mai multi candidati pt. 1 post deci pot sa reusesc sau nu) deoarece in caz contrar pana ma voi reintoarce posturile sunt ocupate si chiar daca implica aceleasi atributii (doar ca nu se mai numesc cum se numeau inainte si fac parte dintr-un alt serviciu nou creat) ei ma vor concedia.

Ma pot duce sa dau examen daca am contractul de munca suspendat?

Mai mult daca nu reusesc la examen (e doar un interviu cu organele de conducere asa ca pot lua pe cine vor) ce se poate intampla?

Daca raman cu contractul suspendat cand ma intorc sunt obligati sa ma primeasca pe unul din noile posturi (care de fapt sunt cele vechi cu o noua denumire)?

Ei tot insista sa vin sa dau examen, e cumva ceva ce imi scapa (ca in bunele lor intentii nu prea am incredere) ?
Cel mai recent răspuns: Dascalu Camelia Raluca , utilizator 19:27, 17 Octombrie 2010
Legal nu au cum sa va desfaca contractul de munca cat timp e suspendat!
Sunt obligati sa va reprimeasca la munca dupa 2 ani, in acelasi post iar dc postul se desfiinteaza treb sa va dea un preaviz de 20 de zile lucratoare si acea decizie aveti dreptul la somaj si cu faptul ca infiinteaza alte posturi cu atributii asemanatoare va indreptateste sa-i actionati in judecata.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract munca / concediu maternitate zbaiceanu zbaiceanu Stiu ca in perioada concediului de maternitate sau crestere copil, CIM-ul este suspendat. Angajatorul conform noului cod al muncii are obligatia sa-mi ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala art 65 kira.11 kira.11 intrebarile sunt urmatoarele: 1. la acest articol, compania care m-a concediat trebuia sa puna la dispozitie lista cu locurile de munca vacante care s-ar fi ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post TORAND TORAND Buna ziua, in cadrul organizatiei la care lucrez, am un contract de munca pe perioada nedeterminata suspendat, cu acordul partilor, ca urmare a ocuparii ... (vezi toată discuția)