avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... legea 118/2010
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

legea 118/2010

Se poate invoca, in caz de restructurare in baza acestei legi nr.118/2010, faptul ca exista o directiva europeeana care recomanda desfasurarea unei anumite activitati intr-o institutie publica?
Cel mai recent răspuns: ciuciu , utilizator 18:24, 8 Iulie 2010
ciuciu a scris:

Se poate invoca, in caz de restructurare in baza acestei legi nr.118/2010, faptul ca exista o directiva europeeana care recomanda desfasurarea unei anumite activitati intr-o institutie publica?


Numai in cazul restructurarii totale a acelui departament sau birou ori serviciu ... daca se reduc numai o parte din posturi, nu cred ca aveti sanse de castid daca invocati Directiva respectiva.
Restul posturilor din biroul infiintat in acest scop sunt vacante cu exceptia unui alt post care are alte atributii si isi desfasoara activitatea in alta parte.
Posibil ca angajator sa redistribuie sarcinile acelui departament celorlalti angajati ... in acest caz, sunt respectate prevederile directivei.
Departamentul presupune cateva echipamente tehnice foarte costisitoare care nu au cum sa fie deplasate in alte locatii, intrucat ceilalti colegi lucreaza cu publicul, deci practic nu are cum sa redistribuie sarcinile. Ca sa ma fac mai bine inteles: lucul de munca presupune lucrul cu acel echipament, restructurarea postului presupune ca o alta pesoana fie sa preia toate atributiunile postului respectiv, deci sa nu mai execute alte atributiuni (se presupune deci o schimbare de atributii a celui ce preia munca celui disponibilizat, nu o preluare inca a catorva atributii), ceea ce conduce la faptul ca nu este o reducere efectiva a locului de munca, am dreptate?
Ma scuzati, cred ca Legea 118/2010 e cea cu reducerile salariale, aia cu reducerile de personal e..........ordonanta nr.63/2010? In fine cine le mai tine numarul si contul la cate......au dat.
Ultima modificare: Vineri, 9 Iulie 2010
ciuciu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere individuala art 65 kira.11 kira.11 intrebarile sunt urmatoarele: 1. la acest articol, compania care m-a concediat trebuia sa puna la dispozitie lista cu locurile de munca vacante care s-ar fi ... (vezi toată discuția)
Restructurare/disponibilizare 2010 - functionari, contractuali, speciali... radu_mc radu_mc Un topic care-si propune sa ofere suport legislativ pentru situatiile intalnite (legale si mai putin legale) in cazul restructurarilor/disponibilizarilor ... (vezi toată discuția)
Reangajarea dupa concediu crestere copil maramihai maramihai am nascut pe 4 aprilie 2008. pe 06 aprilie 2010 am revenit la serviciu. firma face restructurari si mi s-a spus ca nu pot sa ma dea afara timp de 6 luni dar ... (vezi toată discuția)