avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere in timpul concediului medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere in timpul concediului medical

va rog frumos sa ma ajutati cu sfaturi la urmatoarea problema :eu sunt in concediu medical (hepatita)pana in 20.04.2010. firma la care lucrez este in insolventa si azi am fost sunat-a de la servici sa ma duc sa iau deciza de concediere trimisa de firma lichidatoare. decizia nu are nr.si data .se specifica:"in temeiul art.65 ali 1 corob. cu 55 lit c si art.60 alin 2 din Lg 53/2003 contr. indiv. de m-ca al d-nei ... inceteaza la data de 31.03. 2010 . la art.2 din decize se mentioneaza ca perioada cuprinsa intre 11.03-31.03 2010 constitue preaviz de 15 zile lucratoare cf. art 86 alin 6 din Lg 85/2006 .
atat ! nu am primit notificare prealabila ,nimic .eu am lucrat la res. umane si stiu ca preavizul in cazul concedierii colective e de 20 zile lucr. conf contr col .de m-ca si trebuie notificat in prealabil .va rog sa-mi spuneti dc lichidatorul a procedat corect si dc nu ce pot face pt. a nu se desface contr. de m-ca pe per coc. medical .
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 22:32, 24 Martie 2010
Este legal

art 86 alin 6 din Lg 85/2006 Prin derogare de la prevederile Legii nr. 53/2003 Codul Muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, in procedura simplificata, precum si in cazul intrarii in faliment in procedura generala, desfacerea contractelor individuale de munca ale personalului debitoarei se va face de urgenta, de catre lichidator, fara a fi necesara parcurgerea procedurii de concediere colectiva. Lichidatorul va acorda personalului concediat doar preavizul de 15 zile lucratoare.

Codul muncii
Art. 60. - (1) Concedierea salariaţilor nu poate fi dispusă:
a) pe durata incapacităţii temporare de muncă, stabilită prin certificat medical conform legii;
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.

Cei de la RU stiu aceste lucruri, solicitati informatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz - societate in faliment morar_maria2000 morar_maria2000 Am urmatoarea situatie societea a intrat in faliment, angajatilor concediati li s-a adus la cunostinta decizia de concediere cu art. 65 (1) fara a li se ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu angajatii unei societati in lichidare? patriciaadina patriciaadina Care este procedura corecta in cazul disponibilizarii angajatilor unei societati aflate in faliment? Se respecta prevederile codului muncii in privinta ... (vezi toată discuția)
Preaviz in cazul societatii aflate in faliment. draser draser Buna ziua Va rog sa-mi raspundeti daca lichidatorul unei societati aflate in faliment care concediaza angajatii in conditiile art. 65 alin 1 din codul muncii ... (vezi toată discuția)